2021-01-22 18:22:20
Φωτογραφία για Ετοιμάζεται το μεγαλύτερο αποτεφρωτήριο της Ελβετίας
Το μεγαλύτερο αποτεφρωτήριο της Ελβετίας αναμένει νέα αύξηση στους θανάτους λόγω του κορωνοϊού καθώς το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του ιού οδηγεί τα ποσοστά μόλυνσης στη χώρα σε άνοδο, ενώ προσπαθεί να διατηρήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να υπάρχει μια ήρεμη τελετή αποχαιρετισμού από τους οικείους.

Το αποτεφρωτήριο Νορντχάιμ στη Ζυρίχη είχε 860 σορούς τον Δεκέμβριο, 45% περισσότερες από το συνηθισμένο, και αναγκάστηκε να παρατείνει το ωράριο λειτουργίας του και να διεκπεραιώνει αποτεφρώσεις τα Σάββατα καθώς άρχισε να γίνεται εντονότερος ο αντίκτυπος του κορωνοϊού, ιδιαίτερα σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Σε όλη την Ελβετία, ο αριθμός των μολύνσεων έχει ξεπεράσει τις 500.000 σε ένα πληθυσμό 8,6 εκατ. κατοίκων, με την πανδημία να προκαλεί σχεδόν 8.200 θανάτους.

«Έχουμε φθάσει στα όριά μας», δήλωσε ο Ρολφ Στάινμαν, επικεφαλής του γραφείου κηδειών και νεκροταφείων στη Ζυρίχη. «Όχι μόνο λόγω του αριθμού των θανάτων αλλά και λόγω της αβεβαιότητας. Ποτέ δεν γνωρίζαμε πότε θα υπήρχε αύξηση στους αριθμούς ή εάν θα συνέχιζαν να αυξάνονται», δήλωσε στο Reuters.


Ένα αποτεφρωτήριο στο γειτονικό Βίντερτουρ βοήθησε ώστε να μην υπερφορτωθούν οι εγκαταστάσεις της Ζυρίχης. Η σωματική κούραση αλλά και το ψυχολογικό βάρος στους επτά υπαλλήλους του αποτεφρωτηρίου αυξήθηκαν.

Από τις αρχές του μήνα, στη μονάδα αυτή έχουν γίνει 500 αποτεφρώσεις.

«Ελπίζω ότι οι αριθμοί δεν θα είναι όπως ήταν στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Αλλά ποιος ξέρει…», δήλωσε ο Στάινμαν. «Ας ελπίσουμε ότι τα αυστηρότερα μέτρα lockdown και η άφιξη του εμβολίου θα βοηθήσουν».

Στη Ζυρίχη, όπου αποτεφρώνονται περίπου το 90% των νεκρών, οι σοροί έρχονται από οίκους ευγηρίας, νοσοκομεία και κατοικίες. Τα φέρετρα τοποθετούνται σε τρεις ειδικούς χώρους-ψυγεία και στη συνέχεια σε μια από τις 30 αίθουσες όπου μπορούν να τους αποχαιρετίσουν οι οικείοι τους.

«Είναι σημαντικό για τα μέλη της οικογένειας να έχουν την ευκαιρία του αποχαιρετισμού», δήλωσε ο Στάινμαν, 58 ετών, που είναι υπεύθυνος της υπηρεσίας εδώ και εννέα χρόνια.

«Μπορεί να είναι πιο γαλήνιο και λιγότερο τραυματικό, ειδικά εάν η τελευταία φορά που είδαν το πρόσωπο αυτό ήταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Βοηθά στη διαδικασία του πένθους».

«Γνωρίζουμε ότι η ζωή τελειώνει, αλλά αυτή η δουλειά με κάνει πιο ταπεινό και να εκτιμώ όσα έχω στη ζωή», πρόσθεσε. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ