2021-01-22 20:00:40
Φωτογραφία για Τι ισχύει για μετακινήσεις από νομό σε νομό. Τι αλλάζει για φοιτητές και ταξί
Για μία ακόμα εβδομάδα παρατείνεται το lockdown στη χώρα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας και την προσαρμογή των μέτρων έναντι του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Σάββατο 23 Ιανουαρίου, συμπληρώνονται 11 εβδομάδες lockdown και απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ εξακολουθούν να ισχύουν τα SMS στο 13033 και οι έντυπες δηλώσεις για κατ' εξαίρεση μετακίνηση τουλάχιστον μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου.

Σε ό,τι αφορά τα ταξί, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αλλάζει ο αριθμός των επιβαινόντων και συγκεκριμένα επιτρέπονται δύο επιβαίνοντες πλέον, πλην του οδηγού.

Η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διευκρίνισε ότι παραμένει η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό, ωστόσο ισχύουν οι εξής εξαιρέσεις:


Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία. Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη και επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας.

Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.

Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή, π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού. Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη

Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους. Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς με αποδεικτό έγγραφο

Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1.

Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής

Επίσης δίνεται πλέον η δυνατότητα σε φοιτητές που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους να πάνε εντός 72 ωρών να αδειάσουν, ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες εφόσον το επιθυμούν, με απαραίτητο αποδεικτικό τη λήξη του μισθωτηρίου από το TAXISNET).
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ