2021-01-26 20:17:11
Φωτογραφία για 15 Γλυκές & Αλμυρές Συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα Παιδιά
ΚΟΥΖΙΝΑ: Ένας συναρπαστικός κόσμος για τα Παιδιά

Ο καλύτερος τρόπος να εισάγεις τα παιδιά στην μαγειρική για να την αγαπήσουν όπως της αξίζει, είναι να μπεις μαζί τους στην κουζίνα. Να βάλετε ποδιές, να ανοίξετε φούρνους, να βγάλετε κουτάλες και μπολ απ’ τα ντουλάπια, να αλευρώσετε πάγκους, να στρώσετε λαδόκολλες σε ταψιά και να “λερώσετε” τα χέρια σας δημιουργώντας νοστιμιές.

Γιατί η κουζίνα είναι ένας συναρπαστικός κόσμος και τα παιδιά το αισθάνονται με το που πλάσουν το πρώτο κουλουράκι και με το που γευθούν την πρώτη μπουκιά μιας τυρόπιτας που έφτιαξαν αυτά. 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ λοιπόν και δεν τρώμε όλο μας τον χρόνο μπροστά στην τηλεόραση, το κινητό και το tablet αλλά τον αξιοποιούμε δημιουργικά, φτιάχνοντας φαγητά και γλυκά που μετά θα απολαμβάνουμε όλοι μαζί!

1. Γεμιστά αυγά Μιμόζα

Το αγαπημένο φαγητό των παιδικών πάρτι. Γεμίστε μαζί ένα-ένα τα βρασμένα ασπράδια με την νόστιμη γέμιση κι έπειτα τσιμπολογήστε τα όπως είναι. Πρωτεϊνούχο και χορταστικό σνακ! Συνταγή εδώ.


2. Στριφτά τυροπιτάκια με 3 υλικά (Κοζανίτικα Κιχιά)

Τρία υλικά όλα κι όλα αυτά τα τραγανά τυροπιτάκια. Όλο το κόλπο βρίσκεται στο γέμισμα και το στρίψιμο του φύλλου. Δείξε στα παιδιά πως γίνεται, ψήστε τα κι απολαύστε τα τυροπιτάκια όλες τις ώρες της μέρας. Συνταγή εδώ.

3. Πανεύκολη & αφράτη τυρόπιτα σε ένα μπολ

Αυτή η λαχταριστή τυρόπιτα γίνεται όλη σε ένα μπολ. Βάλε τα παιδιά να σπάσουν με τα χεράκια τους τα φύλλα, ψήστε τα κι έπειτα φτιάξτε τον πανεύκολο χυλό στον οποίο θα τα βυθίσετε. 1 ώρα μετά, το σπίτι θα μυρίζει θαλπωρή. Συνταγή εδώ.

4. Ο τέλειος πηρουνάτος πουρές πατάτας

Με τι θα συνδυάσετε το κοτόπουλο/ψάρι/κρέας που μαγείρεψες; Με πουρέ πατάτας φυσικά. Γίνεται εύκολα μέσα σε ένα μπολ, μόνο με ελαιόλαδο και μπορεί να τον φτιάξει ένα παιδί αρκεί να επιμείνει με το πιρουνάκι του! Συνταγή εδώ.

5. Πανεύκολες τυροκροκέτες με ντιπ ντοματοπελτέ

Φυσικά και δεν χρειάζεται να βάλεις τα παιδιά να τηγανίσουν, όμως μπορούν να πλάσουν υπέροχα στρογγυλούτσικες τυροκροκέτες με κυβάκι φέτας στο κέντρο και να τις βουτήξουν στην φρυγανιά. Επίσης, θα τις τσακίσουν! Συνταγή εδώ.

6. Σάντουιτς με κεφτεδάκια και φυστικοβούτυρο

Αυτό το σάντουιτς υπερπαραγωγή έχει διάφορα στοιχεία με τα οποία μπορούν να ασχοληθούν τα παιδιά: το πλάσιμο της ζύμης για τα κεφτεδάκια, η ανάμειξη της εθιστικής σος και βέβαια το στήσιμο των σάντουιτς! Συνταγή εδώ.

7. Πίτσα για πρωινό με τηγανητά αυγά και ζαμπόν (Breakfast pizza)

Το making of της σπιτικής πίτσας είναι μια διαδικασία που σίγουρα θα αγαπήσουν τα παιδιά (ειδικά όταν ξέρουν ότι θα καταλήξει στο στομάχι τους). Έτοιμη κατεψυγμένη ζύμη και ό,τι toppings -λαχανικά, τριμμένα τυριά, αλλαντικά, μυρωδικά- θέλουν. Συνταγή εδώ.

8. Εύκολο κέικ πορτοκαλιού με γιαούρτι & ελαιόλαδο, χωρίς μίξερ

Το μείγμα για αυτό το πανεύκολο κέικ μπορεί να το κάνει οποιοδήποτε παιδί σε ένα μπολ. Το καλύτερο; Δεν είναι ανθυιγεινό γλυκό, αφού περιέχει ελαιόλαδο και γιαούρτι αντί για βούτυρο. Συνταγή εδώ.

9. Κέικ φουντουκιού με γλάσο πραλίνας

Άλλο ένα κέικ που δεν χρειάζεται μίξερ. Ούτε αυγά! Και είναι τόσο μα τόσο ζουμερό. Το γλάσο πραλίνας είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να γίνει δελεαστικό ακόμα και στον πιο δύσκολο μικρό κριτή. Συνταγή εδώ.

10. Σπιτική πραλίνα φουντουκιού με ταχίνι & μέλι

Εντάξει, την πραλίνα την λατρεύουν τα παιδιά. Γιατί να μην φτιάξετε την δική σας από το μηδέν; Είναι νόστιμη, πιο υγιεινή από την έτοιμη και γίνεται πανεύκολα σε ένα γερό μούλτι. Συνταγή.

11. Σοκολατένια μπισκότα βρώμης με μέλι

Υπέροχα -όχι υπερβολικά γλυκά- τραγανά απ’ έξω, μαλακά και αφράτα στο κέντρο τους μπισκότα με βρώμη, μέλι, αλεύρι ολικής, ελάχιστο βούτυρο και cranberries, θα μπορούν τα παιδιά να τα φάνε και για πρωινό. Συνταγή εδώ.

12. Πανεύκολα brownies με 4 υλικά

Τα πιο εύκολα μπράουνις που μπορείς να φτιάξεις με υλικά που έχεις ήδη, ή που βρίσκεις πολύ εύκολα στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς. Νόστιμα και τα φτιάχνει πανεύκολα οποιοδήποτε παιδάκι. Συνταγή εδώ.

13. Πανεύκολα μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα

Ζύμη που φτιάχνεται στο πι και φι, χεράκια που πλάθουν ισομεγέθεις μπαλίτσες και πιέζουν ύστερα σταυρωτά με το πιρούνι, ψήσιμο στον φούρνο και να πως γίνεται ευχάριστη μια πρώτη εμπειρία στην κουζίνα. Συνταγή εδώ.

14. Γεμιστά brownies έκπληξη με καραμέλα και τραγανά πρέτσελ

Αυτά τα brownies θα τρελάνουν τα παιδιά που λατρεύουν οτιδήποτε σε γλυκό και αλμυρό σνακ. Τα πρέτσελ που έχουν συνηθίσει να τσιμπολογάνε σε πάρτι, μπαίνουν στο αγαπημένο τους σοκολατένιο γλυκό. Χωρίς μίξερ! Συνταγή εδώ.

15. Γλυκό σουφλέ με κρουασάν και κουβερτούρα πραλίνα

Άλλη μια πανεύκολη συνταγή που μπορούν να φτιάξουν τα παιδιά, σχεδόν χωρίς καθόλου βοήθεια από τους “μεγάλους”. Κομμένα κρουασάν, εύκολος χυλός με αυγά και ρόφημα αμυγδάλου και κουβερτούρα, σε έναν απίστευτο συνδυασμό. Συνταγή εδώ.

ΠΗΓΗ: madameginger.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ