2021-01-27 12:27:37
Φωτογραφία για Γιαμαρέλλου: Ο σχεδιασμός για σχολεία και λιανεμπόριο θα εξαρτηθεί από τα κρούσματα
Η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Ελένη Γιαμαρέλλου, μίλησε για τα αυξημένα κρούσματα και την ανησυχία των γιατρών για το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού.

Όπως τόνισε η κ. Γιαμαρέλλου τα 37.000 τεστ έδωσαν τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων χθες, τονίζοντας πως «όσο πιο πολλά τεστ γίνονται, τόσο ο αριθμός ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», ενώ υπογράμμισε πως τα μέλη της επιτροπής θα περιμένουν να δουν τα σημερινά και τα αυριανά για να αποφασίσουν τι θα γίνει στη συνέχεια.

«Ο σχεδιασμός για τα δημοτικά δεν θα αλλάξει. Τα γυμνάσια και τα λύκεια θα εξαρτηθούν από τα κρούσματα» σημείωσε η καθηγήτρια, μιλώντας στο Mega.

Πρόσθεσε πως το ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με το λιανεμπόριο και τους πολίτες που μετακινούνται στους δρόμους.

«Θα πρέπει να δούμε τι γίνεται με τους ανθρώπους που δεν αντέχουν το lockdown και ξεχύνονται στους δρόμους» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.


Η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας υπογράμμισε παράλληλα πως θα πρέπει οι πολίτες να φορούν τη μάσκα, αλλά και να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητά της και τον τρόπο που τη φορούν.

«Αν είναι βαμβακερή θα πρέπει να είναι με τρία στρώματα υφάσματος ή θα μπορούν να φορούν χειρουργική που προστατεύει αρκετά» πρόσθεσε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο νέο μεταλλαγμένο στέλεχος κορονοϊού, που μεταδίδεται οκτώ φορές γρηγορότερα, το οποίο ξεκίνησε από τη Βρετανία και πλέον συναντάται σε περισσότερες από 60 χώρες.

«Το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε. Θα προχωρήσουμε με τον εμβολιασμό και θα συνεχίσουμε να φοράμε τις μάσκες μας» ανέφερε η κ. Γιαμαρέλλου, σημειώνοντας πως με βάση τα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού στην Ελλάδα έχει γίνει διασπορά στην κοινότητα.
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ