2021-01-27 19:43:33
Φωτογραφία για Νέοι καλλιτέχνες αυτοκτονούν στη Νότια Κορέα: 26χρονη ηθοποιός «λύγισε» από το διαδικτυακό μπούλινγκ;
Η νέα και ταλαντούχα ηθοποιός της μικρής οθόνης, Σο Γιο-Ζανγκ, είναι πιθανό να αυτοκτόνησε - Σάλος έχει προκληθεί στη Νότια Κορέα για το διαδικτυακό μπούλινγκ που δέχονται οι νέες καλλιτέχνες - Η εκδήλωση ψυχικών νοσημάτων θεωρείται θέμα-ταμπού στη χώρα

Τα βλέμματα όλου του κόσμου συγκεντρώνουν οι περιπτώσεις νέων και ταλαντούχων γυναικών που ανήκαν στον καλλιτεχνικό χώρο της Νότιας Κορέας και βρήκαν άδοξο τέλος. Σε αυτές τις τραγικές περιπτώσεις αστεριών ή και πυροτεχνημάτων, που ύστερα από μια σύντομη περίοδο λάμψης χάθηκαν, ανήκει και η 26χρονη γνωστή ηθοποιός της τηλεόρασης, Σο Γιο-Ζανγκ.

Η άτυχη νεαρή βρέθηκε νεκρή στη Σεούλ, το Σάββατο, με τον θάνατό της να ενισχύει τα περί άκρως σεξιστικής και βίαιης αντιμετώπισης γυναικών στον χώρο του θεάματος.

Όπως επιβεβαίωσε το πρακτορείο, στο οποίο ανήκε η Γιο-Ζανγκ, η κηδεία τελέστηκε σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, χωρίς, ωστόσο, να δίνεται στη δημοσιότητα η αιτία θανάτου. Το σενάριο της αυτοκτονίας είναι, πάντως, το επικρατέστερο.


Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του πρακτορείου Sublime αναφέρει ότι το χαμόγελο, το ταλέντο και το πάθος της γυναίκας για υποκριτική θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη.

Η Γιο-Τζανγκ, για την ιστορία, έγινε γνωστή μέσα από τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στη μικρή οθόνη στο δραματικό σίριαλ, «Make A Wish».

Η επιτυχία του ρόλου τής χάρισε σειρά από επιτυχίες και κυρίως εμπορικές συνεργασίες με γνωστές φίρμες, όπως και με τον οίκο καλλυντικών Estee Lauder.

Εκείνο που σχολιάζεται σε έντονο βαθμό είναι, πάντως, η κακομεταχείριση που αντιμετωπίζουν οι νεαρές γυναίκες στη Νότια Κορέα, στον χώρο της σόου μπιζ.

Πρακτορεία τις αναλαμβάνουν από μικρή ηλικία, ωστόσο οι γύναικες πέφτουν συνήθως θύματα μπούλινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην τελευταία φωτογραφία της άτυχης ηθοποιού, στο Instagram, τα μηνύματα σπαραγμού είναι πολλά.

Η Γιο-Τζανγκ κέρδισε για πρώτη φορά πριν από έξι χρόνια τις εντυπώσεις όταν εμφανίστηκε στη ρομαντική δραματική τηλεοπτική σειρά «Dear My Name». Πέρα από την καριέρα στην υποκριτική, η νεαρή γυναίκα είχε αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής της στη βοήθεια ανθρώπων με αναπηρία, καθώς εργαζόταν σε φορέα που μεριμνούσε για τα ΑμεΑ. Τη Νότια Κορέα είχε συγκλονίσει, το 2019, ο θάνατος της γνωστής τραγουδίστριας της ποπ και ηθοποιού, Γκου Χάρα, που βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της, έξι μήνες μετά την απόπειρα αυτοκτονίας στην οποία προέβη.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ