2021-01-27 19:45:41
Φωτογραφία για Έρχονται οι πορτοκαλί… ντελιβεράδες της Skroutz – Πώς θα κάνουν τη διαφορά στο last mile
Τα σχέδια της εταιρείας για να καταστεί ο απόλυτος controler του ηλεκτρονικού εμπορίου - Ποια είναι η SendX την οποία εξαγόρασε και ποιος ο ρόλος της EveryPay στην οποία απέκτησε ποσοστό

Μετά και τις χθεσινές επίσημες ανακοινώσεις (Γιώργος Χατζηγεωργίου: Το Skroutz απέκτησε τη δική του εταιρεία courier) πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα προκειμένου να βγουν στους δρόμους μεταφορείς με τα πορτοκαλί t-shirt και το σήμα της Skroutz Πηγές από την εταιρεία έλεγαν πως η SendX, που εξαγοράστηκε κατά πληροφορίες έναντι 2 εκατ. ευρώ, αναμένεται σύντομα να υιοθετήσει το όνομα και τα σήματα της δημοφιλούς πλατφόρμας σε μία κίνηση που θα υπογραμμίσει τη νέα δραστηριότητα που αποκτά.

Η εξαγορά μπορεί να μην «γεμίζει» το μάτι λόγω του μεγέθους της νέας εταιρείας ταχυμεταφορών που μετρά μόλις πέντε μήνες ζωής και του όγκου των αποστολών που έως σήμερα εκτελεί (2.000 κατά μ.ο. εντός Αττικής) με τα 130 μηχανάκια και τα 10 βαν, εν τούτοις αναμένεται να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού.


Και τούτο διότι η Skroutz, που ζει μία «χρυσή εποχή» με την εκτίναξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και παράλληλα έχει έναν μεγάλο στρατηγικό επενδυτή να τη στηρίζει, τη CVC Capital Partners, διαθέτει τα μέσα ώστε να εξελίξει την εταιρεία courier της στο απόλυτο «εργαλείο» υποστήριξης του marketplace της. Κάτι που αυτομάτως θα την καταστήσει στον απόλυτο controler του ηλεκτρονικού εμπορίου: Απ’ την έρευνα αγοράς που κάνει κάποιος στην ψηφιακή πλατφόρμα της οποίας αποκτούν “στασίδι” πλέον χιλιάδες καταστήματα (online και offline), ως την εκτέλεση της συναλλαγής και την παράδοση του προϊόντος!

Ειδικά προς το τελευταίο καταλυτικό ρόλο στη νέα επενδυτική κίνηση αποτέλεσε η προβληματική κατάσταση που επικράτησε κατά τη διάρκεια των lockdowns. Μία κατάσταση απ’ την οποία επλήγησαν τελικά τα ψηφιακά καταστήματα λιανικής, τα οποία αποτελούν και το βασικό πελάτη της Skroutz.

Ήδη πληροφορίες αναφέρουν πως είναι υπό συγκρότηση το επιχειρηματικό σχέδιο για την ανάπτυξη του δικτύου και των υποδομών της νεοαποκτηθείσας εταιρείας με στόχο προοδευτικά να φθάσει να καλύπτει τις βασικότερες πόλεις και περιοχές της χώρας και μακροπρόθεσμα να έχει πανελλαδική κάλυψη.

Η SendX που αποτελεί το courier brand της MyJobNow Delivery, άρχισε να λειτουργεί εν μέσω πανδημίας, τον Αύγουστο του 2020 ενώ το MyJobNow Delivery, αποτελεί spin off της ελληνικής νεοφυούς εταιρείας MyJobNow. Η τελευταία είναι δημιούργημα του Στέφανου Κατσίμπα, Αγαμέμνονα Παπάζογλου και Αλέξανδρου Παπασπυρίδη και λειτουργεί ως πλατφόρμα που βοηθάει τις επιχειρήσεις εστίασης αλλά και τα καταστήματα λιανικής να προσλάβουν προσωπικό.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Skroutz απέκτησε και το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της EveryPay η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή σύγχρονων συστημάτων ηλεκτρονικών πληρωμών με τις δύο εταιρείες να αναπτύσσουν στρατηγική συνεργασία.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ