2021-01-29 22:43:22
Φωτογραφία για Φωτιά στο Μάτι: Νέο εισαγγελικό «όχι» στην άσκηση δίωξης για κακούργημα σε στελέχη της Πυροσβεστικής
Απορρίφθηκε εκ νέου από τον αρμόδιο εισαγγελέα το αίτημα του ανακριτή που διεξάγει την έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου με την άσκηση συμπληρωματικής κακουργηματικής δίωξης κατά στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ.ά. Είναι η τρίτη φορά που ένα τέτοιο αίτημα απορρίπτεται από την εισαγγελία και ως εκ τούτου οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την φονική πυρκαγιά παραμένουν ως έχουν, ήτοι σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Νούλης εισαγγελέας που εξέτασε το αίτημα του ανακριτή Αθ. Μαρνέρη για αναβάθμιση της κατηγορίας, έκρινε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει δεκτό, αφού κατά τη νομική άποψή του, από την έρευνα δεν προέκυψαν νεότερα στοιχεία ικανά στοιχεία να θεμελιώσουν την απαγγελία κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κρίθηκε επίσης, όπως και στο παρελθόν άλλωστε για τα άλλα δυο αντίστοιχα αιτήματα, πως τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο ανακριτής δεν αποτελούν νέα πραγματικά περιστατικά που ανάγονται στο χρόνο διάπραξης των εξ αρχής διωχθέντων πλημμελημάτων. Για το λόγο αυτό κρίθηκε ότι δεν ήταν ικανά να θεμελιώσουν ενδεχόμενο δόλο, όπως απαιτεί ο νόμος.


Επί της νέας αυτής εξέλιξης πάντως αρμόδιες εισαγγελικές πηγές ανέφεραν πως αν υπήρχαν τα στοιχεία που θέτει ο νόμος για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου, τότε η βαρύτερη συμπληρωματική δίωξη θα είχε ασκηθεί, ως η νομοθεσία ορίζει. Και μια μάλιστα τη στιγμή που η υπόθεση με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι στοίχισε τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των νέων στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί κατά την ανάκριση για το Μάτι είναι και καταθέσεις μαρτύρων αλλά και απολογίες κατηγορουμένων που αναφέρουν πως αστυνομία και τροχαία δεν απομάκρυναν τους πολίτες από τις περιοχές που είχαν τυλιχτεί στις φλόγες διότι δεν υπήρχε σχετική εισήγηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως ο νόμος απαιτεί. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ