2021-01-30 11:27:14
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν πάνω από 300 κιλά καθαρής κοκαΐνης - Στα 100 εκατ. ευρώ η αξία της
  Καθοριστικό πλήγμα στα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών που δρουν σε διεθνές επίπεδο, πέτυχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όταν σε συνεργασία με το γραφείο D.E.A. Αθηνών και τα Τμήματα Άμεσης Επέμβασης και Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, απέτρεψαν τη διοχέτευση τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων.

Ειδικότερα, κατασχέθηκαν περισσότερα από 300 κιλά καθαρής κοκαΐνης και συνελήφθησαν τρία ηγετικά στελέχη πολύ καλά οργανωμένου διεθνούς δικτύου εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σκοπός των διακινητών ήταν να νοθεύσουν την κοκαΐνης, τριαπλασιάζοντας έτσι την ποσότητά της, άρα και το κέρδος τους, το οποίο θα έφτανε μέχρι και τα 100 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 37 και 36 ετών, με καταγωγή από την Αλβανία και την Κροατία και έναν 35χρονο Έλληνα ομογενή από την Αλβανία, η δραστηριότητα των οποίων αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο μεθοδικής και ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας. Προέκυψε μάλιστα ότι ανέλαβαν το ρόλο της παραλαβής ποσοτήτων κοκαΐνης και την περαιτέρω διαχείριση – διακίνησή τους στην ελληνική επικράτεια.


Σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, σε περιοχή του κέντρου πόλης, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, στο πλαίσιο μεταξύ τους συναλλαγής, όλοι οι προαναφερόμενοι άντρες.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε δύο οχήματα και σε διαμέρισμα που διέμενε ένας εξ’ αυτών, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την παράδοση και φύλαξη των ποσοτήτων των ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

324 κιλά καθαρής κοκαΐνης, χωρισμένα σε 260 δέματα,

5.265 ευρώ και συνάλλαγμα, σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών,

5 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους και

Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Σημειώνεται ότι, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και τέταρτου σημαντικού μέλους του κυκλώματος, το οποίο και αναζητείται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ