2021-01-30 13:14:46
Φωτογραφία για Άγιος Ιάκωβος ό Τσαλίκης: «Οι άνθρωποι παιδιά μου, κάποια στιγμή θα πεθάνουν, αλλά πεθαίνουν τα σώματα, δεν πεθαίνουν οι ψυχές»
Οι άνθρωποι παιδιά μου, κάποια στιγμή θα πεθάνουν, αλλά πεθαίνουν τα σώματα, δεν πεθαίνουν οι ψυχές. Διότι «Ζη Κύριος ο Θεός των Δυνάμεων». Οι ψυχές μας είναι, παιδιά μου, με συγχωρείτε, είναι 

πνεύματα και δεν πεθαίνουν οι ψυχές και γι’ αυτήν την ψυχή πρέπει να φροντίζουμε.» Επιμελείσθε δε ψυχής πράγματος αθανάτου». Γι΄ αυτό να φροντίζουμε την ψυχή μας που είναι πράγμα αθάνατο.

Όλα φεύγουν και φθείρονται. Είχαμε ένα δικηγόρο εδώ στην Χαλκίδα στη Μητρόπολή μας, που είχε τις υποθέσεις των Μοναστηριών και εκεί που μιλούσε στη γυναίκα του τελείωσε. Ήρθε η ώρα κι έφυγε και μείνανε όλα.

Γι΄ αυτό λέγει ο Χριστός μας: «Γίνεσθε έτοιμοι, ου δοκείτε την ημέραν, ουδέ την ώραν εν η ο Υιός του Ανθρώπου έρχεται». Μια μέρα θα φύγουμε. Αυτήν που θα ορίσει ο Χριστός. Γη είμεθα και σποδός. Γι΄αυτό ότι μπορούμε να κάνουμε, το καλό για την ψυχήν μας. Φροντίζετε για την ψυχή σας, που είναι πράγμα αθάνατον.

(Από το βιβλίο «Ένας σύγχρονος Άγιος, ο Όσιος Ιάκωβος»)
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παντοδύναμο το κομποσχοίνι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παντοδύναμο το κομποσχοίνι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ