2021-01-31 09:12:40
Φωτογραφία για Αυτοί είναι οι φόροι που πρέπει να εξοφληθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου
Μια σειρά από υποχρεώσεις θα πρέπει να τακτοποιήσουν έως την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου του 2021 οι φορολογούμενοι προς την εφορία προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις.

Αναλυτικά:

1. ΕΝΦΙΑ

Την έκτη και τελευταία μηνιαία δόση του ΕΝΦΙΑ για το φορολογικό έτος 2020 θα πρέπει να εξοφλήσουν έως την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Αυτό αφορά σε αυτούς που δεν έχουν εξοφλήσει εφάπαξ τον φόρο.

2. Φόρος εισοδήματος

Την όγδοη και τελευταία μηνιαία δόση του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να πληρώσουν έως την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου για το φορολογικό έτος 2020 οι φορολογούμενοι. Αυτό αφορά σε αυτούς που δεν έχουν εξοφλήσει εφάπαξ τον φόρο.

3. ΦΠΑ

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώσουν έως την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου τον ΦΠΑ Ιανουαρίου.

4. Τέλη κυκλοφορίας

Έως την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου θα πρέπει οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα. Σημειώνεται ότι το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας είναι η προσαύξηση κατά 100% στο αρχικό ποσό. Υπενθυμίζεται ότι οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τα τέλη με τρεις διαφορετικούς τρόπους:


-Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)

-Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF

-Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

(ΚΥ 31/1/21)

Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ