2021-02-02 16:20:34
Φωτογραφία για «Σκηνοθετημένη η δηλητηρίαση του Ναβάλνι» λέει ο Λαβρόφ
«Σκηνοθετημένη» χαρακτήρισε τη «δηλητήριαση» του Αλεξέι Ναβάλνι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ. Σύμφωνα με όσα τόνισε ο Λαβρόφ, η Δύση δεν έχει προσφέρει ακόμα τις απαιτούμνενες αποδέιξεις γηύρω από τους ισχυρισμούς περί δηλητηρίασης.

«Βάσει των αποτελεσμάτων των ερευνών της Δύσης, δεν μας δόθηκαν πληροφορίες που να δείχνουν πραγματικά την εγκυρότητα των κατηγοριών κατά της ρωσικής ηγεσίας. Εάν μας κατηγορείτε, αποδείξτε την ενοχή μας. Και αν μας λέτε πως «δεν θα σας πω τίποτα, γιατί είναι μυστικό», ή επειδή ο ίδιος ο ασθενής δεν το επιτρέπει, τότε έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι πρόκειται για σκηνοθετημένη υπόθεση», εξήγησε ο Λαβρόφ.

Στο μεταξύ, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία ήλπιζε η ΕΕ να μη συνδέσει την σχέση της με την Μόσχα με τον Ναβάλνι και δεσμεύτηκε να απαντήσει αναλόγως σε όποια σκληρή κριτική τυχόν δεχτεί για το ζήτημα από την ΕΕ.


Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ πρόκειται να επισκεφθεί την Μόσχα στις 4-6 Φεβρουαρίου σε μια περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και των Βρυξελλών είναι τεταμένες λόγω της υπόθεσης Ναβάλνι.

Δικαστήριο της Μόσχας σήμερα εξετάζει αν θα επιβάλει στον Ναβάλνι ποινή φυλάκισης έως τριάμισι ετών σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα και συζήτηση για νέες δυτικές κυρώσεις.

Το Κρεμλίνο διεμήνυσε πάντως ότι η Μόσχα δεν θα δεχτεί μαθήματα από τις Βρυξέλλες για το ζήτημα αυτό.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι η παρουσία ξένων διπλωματών στο δικαστήριο αποτελεί απόδειξη των δυτικών προσπαθειών ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της Μόσχας.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα έγραψε στο Facebook ότι η παρουσία διπλωματών είναι απόδειξη των προσπαθειών, όπως τις αποκάλεσε, της Δύσης να περιορίσει την Ρωσία. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ