2021-02-04 09:45:58
Φωτογραφία για Γερμανία: Το λιμάνι του Κιέλ σπάει ρεκόρ με τις σιδηροδρομικές μονάδες φορτίου που μεταφέρονται.
Το λιμάνι του Κιέλ έφτασε τον αριθμό 32.957 μονάδων φόρτωσης που μεταφέρθηκαν για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ενδοχώρα με το τρένο. Αυτός ο αριθμός ισούται με αύξηση 38, 2 τοις εκατό σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, και αποτελεί ρεκόρ υψηλό για τις σιδηροδρομικές μεταφορές από τον τερματικό σταθμό Schwedenkai.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του λιμανιού, η δημιουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης από και προς το Bettembourg (Λουξεμβούργο) συνέβαλε σημαντικά στο αποτέλεσμα αυτό. Το Λιμάνι έχει επίσης πραγματοποιήσει σημαντικές εξελίξεις σχετικά με την ψηφιοποίηση των διαδικασιών κατά τη διάρκεια του 2020, με την ανάπτυξη του Αυτοματοποιημένου Συστήματος Πληροφοριών & Λειτουργίας Πύλης (Agios).

Η σύνδεση μεταξύ του διατροπικού τερματικού σταθμού Bettembourg-Dudelange και του τερματικού σταθμού Schwedenkai στο λιμάνι του Kiel ξεκίνησε τη λειτουργία του σχεδόν πριν από ένα χρόνο στις 21 Ιανουαρίου 2021. Συνδέει την περιοχή του Λουξεμβούργου με το λιμάνι του Kiel, το οποίο προσφέρει τακτικές γραμμές πορθμείων προς το Γκέτεμποργκ. Επιπλέον, είναι κοινοπραξία των LKW WALTER, Stena Line, Port of Kiel και CFL multimodal.


Η υπηρεσία λειτουργεί με τρία δρομολόγια μετ 'επιστροφής την εβδομάδα για ρυμουλκούμενα και εμπορευματοκιβώτια. Στην αρχή της συνεργασίας τους, οι εταίροι πίστευαν ότι αυτή η τακτική διατροπική υπηρεσία θα ενίσχυε την ανάπτυξη παγκόσμιων ευρωπαϊκών διατροπικών λύσεων. Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές μέσω του λιμανιού του Κιέλ έχουν αυξηθεί και μπορούν αναμφίβολα να συμβάλουν σε αυτόν τον στόχο.

 Νίκος Παπατόλιος

railfreight.com/railfreight/2021/02/04/port-of-kiel-breaks-record-with-transported-load-units-by-rail/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ