2021-02-04 12:32:35
Φωτογραφία για Μιανμάρ: Για εισαγωγή παράνομων γουόκι τόκι κατηγορείται η ντε φάκτο ηγέτης της χώρας
Υπό κράτηση μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα παραμείνει στην οικία της η ντε φάκτο ηγέτης της χώρας, Αούνγκ Σαν Σου Κι, με τον στρατό να της απαγγέλλει κατηγορίες περί παραβίασης των νόμων περί εισαγωγών και εξαγωγών και την κατοχή παράνομων συσκευών επικοινωνίας, όπως γουόκι τόκι.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, όπως αυτές αναγράφονται σε έγγραφα της αστυνομίας, η Αούγκ εισήγαγε και χρησιμοποίησε παράνομα εξοπλισμό επικοινωνίας -έξι γουόκι τόκι- που βρέθηκε στο σπίτι της, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι σωματοφύλακές της.

Η ανατραπείσα δημοκρατικά εκλεγμένη ηγέτης της Μιανμάρ τέθηκε υπό κράτηση τη Δευτέρα μαζί με άλλους ανώτερους πολιτικούς όταν ο στρατός πραγματοποίησε πραξικόπημα την ημέρα που το νεοεκλεγέν κοινοβούλιο έπρεπε να ξεκινήσει τη συνεδρίασή του.

Κατηγορίες και κατά του εκλεγμένου προέδρου

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας, Ουίν Μιντ, αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες, σύμφωνα με έγγραφα της αστυνομίας, όπως μεταδίδει το Ασοσιέιτεντ Πρες.


Στην περίπτωσή του οι κατηγορίες αφορούν παραβιάσεις κανόνων που απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Μιντ πραγματοποίησε συγκέντρωση υποστηρικτών του στους οποίους μίλησε μέσω μοτοσικλέτα, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Θα παραμείνει επίσης υπό κράτηση για δύο εβδομάδες.

Από την ημέρα που η εξουσία πέρασε στα χέρια του στρατού, την 1η Φεβρουαρίου, δεν έχει ακουστεί κανένας από τους δύο ηγέτες οι οποίοι συνελήφθησαν αμέσως. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ