2021-02-04 15:04:10
Φωτογραφία για Κτήριο που κατασκευάστηκε με σχέδια του Αριγκόνι και χρησιμοποιήθηκε παλιά από τον ΟΣΕ κινδυνεύει με κατάρρευση.
Κτήριο, που η αρχιτεκτονική του μας παραπέμπει στην περίοδο που ο Ιταλός πολιτικός μηχανικός Πιέρο Αριγκόνι έδινε το δικός του στίγμα στις κατασκευές του στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσής του.

Το κτήριο βρίσκεται απέναντι από το μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης και παλιά χρησιμοποιήθηκε ως κατάλυμα των σιδηροδρομικών. Δεν γνωρίζουμε αν το κτήριο ανήκει στον ΟΣΕ η περιήλθε εξ ολοκλήρου στον δήμο Αμπελοκήπων.

Σε κάθε περίπτωση, αν στο κτήριο δεν γίνουν άμεσα παρεμβάσεις για την διάσωση του η κατάρρευση του είναι θέμα χρόνου και είναι κρίμα να χαθεί ένα τέτοιο κτήριο με τέτοια ιστορία.

Το κτήριο δεν έχει να αντιμετωπίσει την φθορά μόνο του χρόνου αλλά και την ζημία που προκαλεί μεγάλο πεύκο που βρίσκεται δίπλα και τα κλαδιά έχουν καλύψει μέρος της σκέπης του.

Θέλουμε να πιστεύουμε κάποιοι θα ενδιαφερθούν και θα κάνουν τις αναγκαίες παρεμβάσεις πριν δούμε ερείπια Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ