2021-02-04 18:05:56
Φωτογραφία για Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι πρέπει να υποβάλουν δήλωση έως την Παρασκευή 5/2
Λήγει την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των πληττόμενων επιχειρήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους από την 1η έως και 5 Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι οι παραπάνω επιχειρήσεις πρέπει να προβούν στην παραπάνω ενέργεια προκειμένου το προσωπικό τους να λάβει την αποζημίωση ειδικού σκοπού συνολικού ύψους των 534 ευρώ.

Επίσης επισημαίνεται πως οι εργαζόμενοι που θα μπουν σε καθεστώς αναστολής τον Φεβρουάριο θα έχουν μικρή αύξηση της ημερήσιας αποζημίωσης ειδικού σκοπού συνολικού ύψους των 534 ευρώ ( δηλαδή θα υπολογίζεται στα 19, 07 ευρώ έναντι 17, 80 ευρώ που ίσχυε μέχρι στιγμής). Η αύξηση αυτή οφείλεται στο ότι ο Φεβρουάριος έχει 28 ημέρες και όχι 30ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση των αναστολών εκ μέρους των εργοδοτών καθίσταται προαναγγελτική και ισχύουν τα εξής:

-Η αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων προαναγγέλλεται τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα της έναρξης της αναστολής. Ειδικά όμως για τις συμβάσεις εργασίας που τίθενται σε αναστολή από την 1η έως και την 5η Φεβρουαρίου 2021, προς διευκόλυνση των λογιστών, οι υπεύθυνες δηλώσεις προαναγγελίας των εργοδοτών-επιχειρήσεων υποβάλλονται εντός του πρώτου πενθημέρου του μηνός αυτού.


-Η προαναγγελία μπορεί να αφορά, είτε αυτοτελή χρονικά διαστήματα εντός του Φεβρουαρίου είτε ολόκληρο τον μήνα.

-Σε κάθε περίπτωση, κάθε μεταβολή της προαναγγελθείσας αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων προαναγγέλλεται και αυτή, με τη διαδικασία της προσωρινής ανακλήσεως.

-Η προσωρινή ανάκληση επίσης προαναγγέλλεται τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα από την έναρξη της μεταβολής.

-Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η ανωτέρω διαδικασία της προαναγγελίας η υπεύθυνη δήλωση είναι άκυρη και δεν παράγει τα αποτελέσματα της αναστολής σύμβασης εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι ο εργοδότης συνεχίζει εκείνος να αμείβει τους εργαζομένους του.

(ΠΕ 4/2/21)

Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ