2021-02-06 05:14:12
Φωτογραφία για Αλκέτ Ριζάι - Η απολογία του νο1 καταζητούμενου συνοδηγού του: Δεν έχω σχέση με τη δολοφονία στη Γλυφάδα
Ο εντοπισμός του και του Αλκέτ Ριζάι έγινε μετά από τυχαίο έλεγχο των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης Φθιώτιδας για… COVID-19 Άγνωστες λεπτομέρειες από το απολογητικό υπόμνημα του άνδρα που συνελήφθη πριν από μία εβδομάδα μαζί με τον βαρυποινίτη Αλκετ Ριζάι μέσα στην τεθωρακισμένη BMW στην Λαμία, φέρνει στο φως της δημοσιότητας

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο άνδρας που εντοπίστηκε στο όχημα και κατηγορείται από τις αρχές για ανθρωποκτονία έξω από μπαρ στη Γλυφάδα το 2017, ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με τα όσα έγιναν πριν από τέσσερα χρόνια στο αιματοκύλισμα στο συγκεκριμένο σημείο.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εκδόθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2021, κάτι το οποίο δεν γνώριζε και πήγε να συναντήσει τον 47χρονο Αλκέτ Ριζάι, που το μεσημέρι της Παρασκευής, έλαβε πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού. Ο εντοπισμός του ίδιου και του Αλκέτ Ριζάι έγινε μετά από τυχαίο έλεγχο των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης Φθιώτιδας για… COVID-19.


«Αρνούμαι και αποκρούω την κατηγορία. Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με το περιστατικό που έλαβε χώρα την 8.10.2017 και ώρα 4:30 περίπου στη Γλυφάδα. Δεν ήμουν στη Γλυφάδα εκείνη την ώρα. Η αθωότητά μου αποδεικνύεται από τα εξής: Είχα και έχω ακόμη φιλική σχέση και με τον… και δεν είχα ποτέ καμία διαφορά μαζί του. Εννοείται ότι με γνωρίζει καλά ως πρόσωπο και τον γνωρίζω. Ο ανωτέρω ήδη μάλιστα ξεκαθαρίζει ότι ήμουν και είμαι φίλος του, ότι με τους δράστες συνομίλησε και τους είδε αφού δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και είναι απόλυτα σίγουρος ότι δεν είμαι ένας εκ των δραστών της απόπειρας και της τετελεσμένης ανθρωποκτονίας που απασχολούν την δικογραφία», επισημαίνει στην απολογία του και τονίζει πως επισκεπτόταν καθημερινά την καφετέρια που έγινε η άγρια δολοφονία.

«Άλλωστε, είναι δεδομένο και προκύπτει από όλες τις καταθέσεις ότι οι δράστες και όχι εγώ συνομίλησαν για λίγο με …. και τον … Δεδομένου λοιπόν ότι οι δράστες και όχι εγώ είχαν ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά τους και πυροβόλησαν απροκάλυπτα μετά από λογομαχία, αν ήμουν εγώ τότε όλοι θα μιλούσαν ευθέως για μένα. Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις και είναι αλήθεια, εγώ είχα φιλική σχέση με τον …. και επισκεπτόμουν και την λέσχη που διατηρούσε χωρίς ποτέ να έχουμε την παραμικρή παρεξήγηση μεταξύ μας. Δεν έχω καμία απολύτως σχέση και δεν ταιριάζω καθόλου με τους ανθρώπους που τρέχουν στο βίντεο μπροστά από το … Άλλωστε τα εν λόγω βίντεο δεν είναι επιβαρυντικά για εμένα και αποδεικνύουν ότι δεν είμαι εγώ ο άνθρωπος που πυροβόλησε που έτρεχε κλπ, ούτε βέβαια έχω τον σωματότυπό του», επισήμανε στην απολογία του ξεκαθαρίζοντας πως εκείνο το βράδυ ήταν μαζί με ακόμη τρία άτομα στη Δάφνη.

«Ο εντολέας μας είναι αθώος και αυτό είναι θέμα χρόνου να αναδειχθεί από τα αποτελέσματα των ανακριτικών ενεργειών που θα ακολουθήσουν. Οφείλουμε όμως ως έννομη τάξη να κατανοούμε ότι το θεμιτό δικαιολογημένο ενδιαφέρον για οποιαδήποτε είδηση δεν πρέπει να φτάνει στα όρια της παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας και της διαπόμπευσης», δήλωσαν στο οι συνήγοροι υπεράσπισής του, Σταύρος Γεωργόπουλος και Χρήστος Μαυρομάτης.

Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Σταύρος Γεωργόπουλος

 

Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Χρήστος Μαυρομάτης

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας την περασμένη Παρασκευή μέσα σε ένα αυτοκίνητο μαζί με τον διαβόητο κακοποιό Αλκέτ Ριζάι, ο οποίος έκανε χρήση πενθήμερης άδειας από τις φυλακές Δομοκού.

Οι αστυνομικοί τους βρήκαν μετά από αστυνομικό έλεγχο και πέρασαν χειροπέδες στον αλλοδαπό καθώς εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Αθηνών για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, έξω από μπαρ στη Γλυφάδα τον Οκτώβριο του 2017. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έρευνα για την υπόθεση διενήργησε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Από αυτήν προέκυψε ότι ο 45χρονος συλληφθείς, μαζί με άλλο ένα άγνωστο άτομο, τις πρωινές ώρες της 8ης Οκτωβρίου 2017 προσέγγισε έξω από το κατάστημα και πυροβόλησε με πιστόλι, τουλάχιστον τέσσερις φορές, κατά δύο αλλοδαπών, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός και τον σοβαρό τραυματισμό του δεύτερου. Από τους πυροβολισμούς είχαν τραυματιστεί άλλα δύο άτομα, θαμώνες του καταστήματος, Έλληνας κι αλλοδαπός.

Επιπλέον, στην υπόθεση εμπλέκεται και Έλληνας, ο οποίος δολοφονήθηκε από άγνωστους δράστες στις 28 Δεκεμβρίου, έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη, καθώς από την έρευνα προέκυψε ότι ήταν παρών στο περιστατικό των πυροβολισμών. Όπως ανέφεραν επίσημα από την αστυνομία κατά τη διάρκεια της έρευνας αξιολογήθηκε ως κίνητρο της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας οι μεταξύ τους διαφορές, λόγω της εμπλοκής τους σε ποινικά αδικήματα που σχετίζονται με διακίνηση ναρκωτικών, εκβιάσεις και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία για την υπόθεση είχε υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών στις 14 Ιανουαρίου. Παράλληλα, από άλλη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής είχε προκύψει η εμπλοκή του συλληφθέντος σε υπόθεση απόπειρας εκβίασης σε βάρος καταστηματάρχη εμπορίας και επισκευής αυτοκινήτων, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, σε περιοχή της Αττικής. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ