2021-02-06 07:20:41
Φωτογραφία για Cassandra Light: Η πλατφόρμα της DeepSea για την παρακολούθηση απόδοσης πλοίων με τεχνητή νοημοσύνη
Η DeepSea Technologies, εταιρεία ανάπτυξης συστημάτων τεχνολογίας για τη ναυτιλία με βάση την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), ανακοίνωσε το λανσάρισμα της πλατφόρμας Cassandra Light, μιας καινοτόμου πλατφόρμας για την παρακολούθηση της απόδοσης πλοίων, η οποία βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και δεν απαιτεί εγκατάσταση εξοπλισμού. Συνδυάζοντας δεδομένα από τα ημερήσια τηλεγραφήματα (noon reports) των πλοίων, τη θέση του πλοίου από́ διεθνείς βάσεις δεδομένων, καθώς επίσης τις καιρικές συνθήκες και τα ρεύματα σε πραγματικό χρόνο, το Cassandra Light δίνει τη δυνατότητα στους ναυλωτές και τους πλοιοκτήτες να αποκτήσουν ορατότητα και διαφάνεια στην απόδοση των πλοίων ολόκληρου του στόλου τους, με κόστος μικρότερο από αυτό ενός τόνου καυσίμων.

Το Cassandra Light καταγράφει και οπτικοποιεί τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του πλοίου και ειδοποιεί τους χρήστες στην περίπτωση που παρατηρηθεί αυξημένη κατανάλωση καυσίμων
. Αποτελεί έτσι, ένα βασικό εργαλείο ενίσχυσης των προσπαθειών που γίνονται από πλευράς ναυλωτών και πλοιοκτητών για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του στόλου τους και τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης και πλήρους παρακολούθησης και αξιολόγησης ολόκληρου του στόλου, επιτρέποντας στους ναυλωτές και στους πλοιοκτήτες να συγκρίνουν την απόδοση των πλοίων τους με εκείνη του παγκόσμιου στόλου. Μια ακόμα σημαντική καινοτομία της πλατφόρμας αποτελεί το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να επικυρώσει τις αναφερόμενες τιμές κατανάλωσης καυσίμου, φέρνοντας ένα νέο επίπεδο ακρίβειας στα ημερήσια τηλεγραφήματα των πλοίων.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο Ρομπέρτο Κούστας, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της DeepSea Technologies, δήλωσε: «Το Cassandra Light πρόκειται για μια καινοτομία στον τομέα της ναυτιλίας, καθιστώντας για πρώτη φορά την τεχνολογία αιχμής προσιτή σε όλους. Οι επιπτώσεις ενός τέτοιου προϊόντος εκτείνονται πολύ πέρα από μεμονωμένα πλοία και στόλους, στη δυνατότητα να επανακαθορίσει θεμελιώδεις σχέσεις, να ξεκλειδώσει ανταγωνιστικά και κοινωνικά πλεονεκτήματα και να αναδιαμορφώσει ριζικά τη ναυτιλιακή βιομηχανία.»

Το Cassandra Light είναι η τελευταία προσθήκη στην πλατφόρμα Cassandra, η οποία αποτελεί την πιο εξελιγμένη στην αγορά τεχνολογία παρακολούθησης, αξιολόγησης και βελτιστοποίησης της απόδοσης της λειτουργίας πλοίων με την επεξεργασία δεδομένων υψηλής συχνότητας μέσω τεχνητής νοημοσύνης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ