2021-02-07 22:20:15
Φωτογραφία για Κυριακάτικη βόλτα στις παραλίες για τους Αθηναίους - φωτος
Κυριακάτικη βόλτα στις παραλίες για τους Αθηναίους - φωτος

  Λίγες ώρες πριν την έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 για δέυτερη ημέρα

Ο καλός καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή αποτέλεσαν ευκαιρία για τους Αθηναίους προκειμένου να εξορμήσουν στις παραλίες της Αττικής.

Με δεδομένη την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας επέλεξαν να μην κάνουν την κυριακάτικη βόλτα τους στο κέντρο της Αθήνας αλλά στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Άλλωστε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική βρέθηκαν στο «κόκκινο» με την κυβέρνηση, μετά από τις σχετικές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, να αποφασίζει την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 για τα Σαββατοκύριακα. Οι αλλαγές σε Αττική και Θεσσαλονίκη αφορούν κυρίως τη λειτουργία των καταστημάτων. Τα Σαββατοκύριακα τα καταστήματα θα είναι κλειστά, εκτός από φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, τρόφιμα, φούρνους και βενζινάδικα, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται από τις 18:00 και όχι από τις 21:00 όπως ίσχυε στην «κόκκινη» πρωτεύουσα έως και την Παρασκευή.


Τις καθημερινές, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται από τις 21:00. Για τη Θεσσαλονίκη, που μέχρι την Παρασκευή βρισκόταν στο επίπεδο Α, αλλάζει και η καθημερινή λειτουργία των καταστημάτων, καθώς πλέον θα λειτουργούν μόνο με click away, ακόμα και η ένδυση, υπόδηση και τα βιβλιοπωλεία.

Την ίδια ώρα χιλιάδες παραβάσεις και δεκάδες κορωνοπάρτι σε καφετέριες, σπίτια, οίκους ανοχής, ακόμα και συνωστισμοί σε εκκλησίες βεβαιώθηκαν από την αστυνομία μετά την εφαρμογή των επιπλέον μέτρων τόσο στην Αττική, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πρόστιμα επιβλήθηκαν το πρωί της Κυριακής και σε δυο ιερείς που λειτουργούσαν σε ιερούς ναούς που βρίσκονται στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης, για μη τήρηση των μέτρων περιορισμού διασποράς της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους δύο ιερείς, στην Ευκαρπία και στον Άγιο Βασίλειο του δήμου Λαγκαδά, επιβλήθηκε το πρόστιμο των 1.500 ευρώ, για συγχρωτισμό.

Από τους ελέγχους που έγιναν, εντοπίστηκαν χιλιάδες παραβάσεις, δεκάδες εκ των οποίων αφορούσαν συγκεντρώσεις σε σπίτια, καφετέριες και μαγαζιά, ενώ βρέθηκε να λειτουργεί οίκος ανοχής, καθώς και παπάδες που λειτουργούσαν με κόσμο στις εκκλησίες τους. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ