2021-02-08 11:25:32
Φωτογραφία για Νέος πρωθυπουργός Λιβύης: Φίλος και σύμμαχος η Τουρκία
Τι δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή - «Ελπίζουμε να ενισχύσουμε αυτήν τη συνεργασία », είπε «Φίλο και σύμμαχο» χαρακτηρίζει την Τουρκία, ο νέος μεταβατικός πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, ο οποίος θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, στις 24/12/2021.

Ο Ντμπεϊμπά παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, όπου αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στη «νέα εποχή των σχέσεων Τουρκίας – Λιβύης», χωρίς όμως να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στο παράνομο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.

«Διατηρούμε μεγάλη αλληλεγγύη με το τουρκικό κράτος και τον τουρκικό λαό» δήλωσε ο Ντμπεϊμπά, συνεχίζοντας : «Η Τουρκία είναι σύμμαχος, φίλος και αδελφικό κράτος και έχει τεράστιες δυνατότητες να βοηθήσει τους Λίβυους να πετύχουν τους πραγματικούς στόχους τους. Η Τουρκία θεωρείται αληθινός εταίρος στη Λιβύη», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, δήλωσε ότι η Άγκυρα έχε αποδείξει τον εαυτό της, όχι μόνο στη Λιβύη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο
. «Η Τουρκία ήταν η μόνη χώρα στην οποία οι Λίβυοι μπορούσαν ελεύθερα να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια του πολέμου, κρατώντας τα αεροδρόμιά της στους Λίβυους, ενώ δεν έκλεισε την πρεσβεία της στην Τρίπολη. Πιστεύω ότι η ελεύθερη κυκλοφορία θα αντικατοπτρίζει θετικά την οικονομική συνεργασία μεταξύ των λαών της Λιβύης και της Τουρκίας. Ελπίζουμε να ενισχύσουμε αυτήν τη συνεργασία και να αυξήσουμε το εμπόριό μας στο υψηλότερο επίπεδο», κατέληξε ο νέος πρωθυπουργός της Λιβύης.

Ο Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά ηγείται πλέον της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, η οποία εκλέχθηκε στις 5 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο του Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης υπό την ηγεσία του ΟΗΕ, και πρόκειται να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, στο τέλος του χρόνου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ