2021-02-08 11:45:25
Φωτογραφία για Σύμβουλος Ερντογάν: «Γιατί δεν τηλεφωνεί ο Μπάιντεν στον πρόεδρό μας;»
Σύμβουλος Ερντογάν: «Γιατί δεν τηλεφωνεί ο Μπάιντεν στον πρόεδρό μας;»

 Εκνευρισμός στην Άγκυρα για τη μη επικοινωνία του προέδρου των ΗΠΑ με τον Τούρκο πρόεδρο  Με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζό Μπάιντεν, τα «έβαλε» ο Μεσούτ Χακκί Τζασίν, σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του ιδιωτικού Πανεπιστημίου Yeditepe της Κωνσταντινούπολης.

Αιτία η απροθυμία του Αμερικανού προέδρου να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του, που εκτός από τον Τζασίν προκαλεί εκνευρισμό και στην τουρκική κυβέρνηση.

«Μην παίξεις αν δεν θες να παίξεις (σε συνεργασία.με την Τουρκία). Τι πραγματικά θέλεις να κάνεις; Εμείς λέμε στους Αμερικανούς να μιλήσουμε. Ούτε σε εμάς μιλάνε. Γιατί ο Μπάιντεν δεν έχει τηλεφωνήσει (στον Ερντογάν) ως τώρα; Άντε πάρε τηλέφωνο τον επικεφαλής του κράτους μας. Ο πρόεδρος μου ήδη σου έστειλε συγχαρητήρια» δήλωσε μεταξύ άλλων ο σύμβουλος του Ερντογάν, σε συνέντευξή του, με εμφανή τον εκνευρισμό του.


Πρόσφατα ο ίδιος είχε υποστηρίξει πως το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ ήταν προϊόν… νοθείας, υποστηρίζοντας πως ο Κρίστοφερ Στάντον Τζώρτζια που φωτογραφήθηκε στο γραφείο της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι, κατά την «εισβολή» οπαδών του Τράμπ στο Καπιτώλιο τον προηγούμενο μήνα, δολοφονήθηκε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Η ανάρτηση με το σχετικό βίντεο είναι από τον λογαριασμό στο Twitter του ανεξάρτητου Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, που αποτελεί «κόκκινο» πανί για την Άγκυρα και ζει τα τελευταία χρόνια αυτοεξόριστος στην Σουηδία. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τι να φάω μετά την άσκηση;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τι να φάω μετά την άσκηση;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ