2021-02-08 15:30:43
Φωτογραφία για Ανθοπωλεία: Αίτημα να λειτουργήσουν ενόψει του Αγίου Βαλεντίνου το επόμενο Σαββατοκύριακο
Τα «πάνω κάτω» φέρνουν και για τα ανθοπωλεία τα νέα μέτρα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες «κόκκινες» περιοχές, με την επιστροφή του click away αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 το απόγευμα.

Σαν το «φιλί της ζωής» χαρακτήριζαν οι ανθοπώλες την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου την οποία μετά τις εορτές των Χριστουγέννων περίμεναν «πως και πως» για να βγάλουν τα «σπασμένα» μίας χρονιάς που αδιαμφισβήτητα θεωρείται από τις χειρότερες εδώ και δεκαετίες, λόγω του κορονοϊού.

Και μπορεί η υγειονομική κρίση να μην επέτρεπε σε καμία περίπτωση εξόδους ζευγαριών σε καταστήματα εστίασης ή αποδράσεις σε άλλους νομούς, όμως διαχρονικά η 14η Φεβρουαρίου συνδέεται με την προσφορά λουλουδιών και ως εκ τούτου με «οικονομική ένεση» για τον κλάδο ο οποίος εδώ και ημέρες είχε φροντίσει να εφοδιαστεί με τις απαραίτητες ποσότητες «κόκκινου τριαντάφυλλου» που θεωρείται «ο βασιλιάς της ημέρας», αλλά και να στολίσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων τους.


«Όλη η εβδομάδα είναι Βαλεντίνος για εμάς», αναφέρει μιλώντας στο GRTimes.gr, ο ιδιοκτήτης ενός από τα παλαιότερα ανθοπωλεία της Θεσσαλονίκης «ΜΠΑΚΑΡΑ», Συμεών Ζούπας, ο οποίος επισημαίνει ότι η ημέρα των ερωτευμένων είναι με διαφορά η «νούμερο ένα» της χρονιάς για τα καταστήματα του κλάδου, με τον τζίρο να φτάνει στα επίπεδα ενός ολόκληρου μήνα. Μάλιστα, οι καταναλωτές την συγκεκριμένη ημέρα τείνουν να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα συγκριτικά με τη γιορτή της μητέρας, η οποία έρχεται δεύτερη από άποψη αγοραστικής κίνησης.

Όλα αυτά φυσικά μοιάζουν έως και αυτή την ώρα μετέωρα αφού μέχρι και σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί αν τα ανθοπωλεία θα είναι ανοιχτά στις 14 Φεβρουαρίου αλλά και ο τρόπος που θα λειτουργήσουν. Οι ιδιοκτήτες πάντως από την στιγμή που η αγορά ξεκίνησε να λειτουργεί με τους συγκεκριμένους περιορισμούς κρατάνε «μικρό καλάθι», χωρίς να ελπίζουν ότι θα πλησιάσουν έστω σε τζίρους προηγούμενων χρονιών.

Σημειώνεται ότι ο κλάδος έχει καταθέσει αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο έτσι ώστε να τους επιτρέψουν να λειτουργήσουν το επόμενο σαββατοκύριακο καθώς ήδη οι ανθοπώλες έχουν παραλάβει κι έχουν προπληρώσει τα λουλούδια για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Όπως ανέφερε νωρίτερα σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είναι ένα λογικό αίτημα ωστόσο τα πάντα θα εξελιχθούν από την πορεία της πανδημίας.

Το «προφίλ» των πελατών

Σχετικά με το προφίλ των πελατών που επισκέπτονται τα ανθοπωλεία την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ο κ. Ζούπας ανέφερε πως σε ποσοστό 75% είναι άνδρες. Όσον αφορά τα χρήματα που θα χρειαστεί να ξοδέψει κάποιος για να προσφέρει στον/η σύντροφό του/ης μια στολισμένη ανθοδέσμη, ο ίδιος εξηγεί, ότι οι προτάσεις της ημέρας ξεκινούν από 15 ευρώ και ανεβαίνουν ανάλογα με τις προτιμήσεις. Δεν λείπουν ωστόσο και οι υπερβολές από ανθρώπους που θέλουν να δείξουν τα συναισθήματά τους χωρίς διστάζουν να βάλουν πιο «βαθιά το χέρι στην τσέπη», όπως για παράδειγμα πελάτης του ανθοπωλείου ο οποίος παρήγγειλε 330 κόκκινα τριαντάφυλλα για την αγαπημένη του!

Αυτό που εκτιμάται για φέτος είναι ότι θα υπάρξει μεγάλη αύξηση και στις ηλεκτρονικές παραγγελίες, αφού λόγω της πανδημίας οι καταναλωτές εξοικειώθηκαν ακόμη περισσότερο με τις αγορές μέσω διαδικτύου. Ενδεικτικό είναι μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Ζούπας, ότι τους τελευταίους μήνες στο το 50% των παραγγελιών γίνονται μέσω του eshop του ανθοπωλείου αφού η ευκολία στη χρήση και η άμεση ολοκλήρωση της αγοράς έχουν κερδίσει τους πελάτες. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ