2021-02-10 06:42:09
Φωτογραφία για 995.000 £ για το πιο στενό σπίτι του Λονδίνου
Το πιο στενό σπίτι του Λονδίνου με πρόσοψη μόλις 1,7 μέτρων 

 πωλείται έναντι 995.000 λιρών 

Το σπίτι βρίσκεται στο Shepherd's Bush, μια υποβαθμισμένη συνοικία του Δυτικού Λονδίνου και αν η μόλις 1,7 μέτρων πρόσοψη δεν ήταν βαμμένη σε σκούρο μπλε χρώμα με δυσκολία θα ξεχώριζε, στριμωγμένο ανάμεσα σε ένα φαρμακείο και ένα κομμωτήριο.

Καταλαμβάνει συνολικά 96τμ ...διαμελισμένα σε 5 διαφορετικά επίπεδα - ορόφους εκ των οποίων εξωτερικά είναι εμφανή μόνο τα 3 και ενώ εσωτερικά σε κάποια δωμάτια το πλάτος του είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό της πρόσοψης, σε αρκετά σημεία του σπιτιού ένας ενήλικας δεν μπορει να σταθεί με τεντωμένα και τα δυό του χέρια.   

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σπίτι διατίθεται προς πώληση σε αστρονομική τιμή (περίπου 1,1 εκατ. ευρώ) αφού το 2009 μεταβιβάσθηκε στον σημερινό του ιδιοκτήτη έναντι 595.000 £ και το μεσιτικό γραφείο που έχει αναλάβει την εκ νέου πώλησή του θεωρεί ότι και πάλι θα βρεθεί αγοραστής. 



Από την δεκαετία του 1990 που το πρώην κατάστημα καπέλων που στεγαζόταν στο κτίσμα μετατράπηκε σε κατοικία έχει αλλάξει αρκετούς ιδιοκτήτες, ανάμεσά τους ο φωτογράφος μόδας Juergen Teller και ο Άγγλος ηθοποιός Simon Woods. 

Αντίστοιχα αρκετές φορές έχει διαφοροποιηθεί και η εσωτερική διαμόρφωση - διακόσμηση του σπιτιού, με πιο χαρακτηριστικές "μεταμορφώσεις" αυτές στον χώρο του καθιστικού, που πραγματικά αποδεικνύουν ότι με  τα κατάλληλα έπιπλα ακόμη και τόσο δύσκολοι χώροι μπορούν να αλλάξουν όψη και να γίνουν περισσότεροι λειτουργικοί.



Το σπίτι κατασκευάστηκε το 1870 και διαθέτει αρκετά art deco στοιχεία εκείνης της εποχής, ενώ το αίθριο που φιλοξενεί την τραπεζαρία στον χώρο του ισογείου επκοινωνεί με έναν μικρό κήπο και το μπαλκόνι του τελευταίου ορόφου προσφέρει θέα στις παραδοσιακές καμινάδες της πόλης του Λονδίνου. 

Με κάτι παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ είναι σίγουρο ότι κανείς μπορεί να αγοράσει ...δεκάδες φυσιολογικά διαμερίσματα σε οποιαδήποτε πόλη του κόσμου ή ακόμη και ένα ...μικρό παλιό κάστρο στην Ουαλία, όμως είναι ακόμη πιο σίγουρο ότι το ...viral και το "παράξενο" ...πουλάνε περισσότερο απ΄όλα στην εποχή μας και πολύ σύντομα το σπίτι θα έχει νέο ιδιοκτήτη. Που ελπίζουμε να μην κλειστοφοβικός και αρκετά νέος ώστε με άνεση να κινείται στην ελικοειδή σκάλα που ενώνει τα πέντε επίπεδα του σπιτιού :)



 



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

thesun.co.uk

winkworth.co.uk
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ