2021-02-10 17:16:26
Φωτογραφία για Σε ακινησία τα τρένα λόγω του χιονιά  στις Κάτω Χώρες και τη Γερμανία.
Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου τα πρώτα εμπορευματικά τρένα μπόρεσαν να αναχωρήσουν από τις Κάτω Χώρες στη Γερμανία, μετά από δύο ημέρες πλήρους ακινησίας. Ήταν μόνο μια αρχή. η πλειονότητα των προγραμματισμένων σιδηροδρομικών υπηρεσιών παραμένει ακυρωμένη. Αυτό ισχύει για όλες τις Κάτω Χώρες και τη Βορειοδυτική Γερμανία.

«Σιγά-σιγά, τα τρένα αρχίζουν να κινούνται από τις αυλές τοποθέτησης στις Κάτω Χώρες», έγραψε ο διαχειριστής υποδομής ProRail στο ζωντανό ιστολόγιό του μετά τις 5 μ.μ. Αυτό έγινε μετά από μια μέρα απομάκρυνσης χιονιού από τις γραμμές του λιμανιού του Ρότερνταμ και του Kijfhoek, έργο που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους σιδηροδρομικούς εργολάβους και τις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις. Αν και υπάρχουν ακόμη πολλά κομμάτια και διακόπτες που πρέπει να διαγραφούν, η εργασία είχε αποτέλεσμα.

«Η DB Cargo the Netherlands άρχισε να ξαναρχίζει τη σιδηροδρομική της υπηρεσία, η οποία είχε σταματήσει από το περασμένο Σάββατο λόγω ενός συνδυασμού ισχυρού ανέμου, χιονιού και σοβαρού παγετού», έγραψε ο Γερμανός αερομεταφορέας αργά το απόγευμα της Τρίτης. Ένας εκπρόσωπος εξήγησε ότι ένα τρένο ήταν στο δρόμο προς τη Γερμανία, με το κρίσιμο σιδηρομεταλλεύματος.


Περιοχές που επηρεάζονται

Η χιονοθύελλα που ξεκίνησε το Σάββατο το απόγευμα επηρέασε την εμπορευματική κυκλοφορία σιδηροδρόμων στις Κάτω Χώρες και τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία στη Γερμανία. Στις Κάτω Χώρες, δεν υπήρχε καθόλου σιδηροδρομική κίνηση μέχρι την Τρίτη. Στη Γερμανία, οι σιδηροδρομικές συνδέσεις ακυρώθηκαν μεταξύ Αμβούργου και Ανόβερου και Αμβούργου και Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Ατυχές είναι το γεγονός ότι δύο από τα πιο κρίσιμα λιμάνια της Ευρώπης - το Ρότερνταμ και το Αμβούργο - είναι προσωρινά παράλυτα. "Τα τρένα από τα (γερμανικά) λιμάνια δεν θα ανοίξουν για αναχώρηση λόγω μετακίνησης χιονιού, παγωμένων διακοπτών και εναέριων γραμμών καθώς και αποκλεισμένων διαδρομών στην περιοχή Kassel, Göttingen, Fulda, Eichelberg", ανακοίνωσε η ERS Railways την Τρίτη το πρωί.

Διεθνείς διάδρομοι

Αυτό που είναι επίσης ατυχές, είναι ότι η κυκλοφορία τρένων μεταξύ Κάτω Χωρών και Γερμανίας είναι από τις πιο ογκώδεις της Δυτικής Ευρώπης και είναι κατανοητό ότι η ζημιά είναι μεγάλη. «Αυτό το χιόνι και οι συνέπειές του δείχνουν για άλλη μια φορά πόσο σημαντική είναι η σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων μας. Χωρίς σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές, τα εργοστάσια δεν θα παρασχεθούν και θα κλείσουν. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα νοσοκομείο στη Γερμανία που περιμένει άνθρακα. Χωρίς αυτόν τον άνθρακα είναι κυριολεκτικά έξω στο κρύο. Αλλά επίσης σκεφτείτε τα εργοστάσια χάλυβα που κλείνουν εάν τα τρένα δεν αρχίσουν να λειτουργούν ξανά σύντομα », λέει ο Pieter Hazejager, διευθυντής χώρας στο Captrain.

«Το πρόβλημα είναι ότι χρειαζόμαστε και τις δύο άκρες τέτοιων σιδηροδρομικών υπηρεσιών. Μπορούμε να προετοιμάσουμε ένα τρένο για αναχώρηση στις Κάτω Χώρες, αλλά εάν δεν είναι δυνατόν να παραλάβουμε αυτό το τρένο στη Γερμανία, δεν είναι σοφό να αναχωρήσουμε. Τα τρένα θα βρεθούν στο δρόμο. Ως εκ τούτου, στοχεύουμε σε μια πιο ελεγχόμενη επανέναρξη των σιδηροδρομικών υπηρεσιών, συντονίζοντας προσεκτικά αυτό με τους Γερμανούς ομολόγους μας », εξηγεί ένας εκπρόσωπος της DB Cargo the Netherlands την Τρίτη το απόγευμα.

Τι ακολουθεί;

Αν και οι διάφορες αναχωρήσεις τρένων είναι καλά νέα, οι περιορισμοί και οι περιορισμοί εξακολουθούν να είναι ο κανόνας και στις δύο χώρες. «Ο άξονας Βορρά-Νότου μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε περιορισμένο βαθμό για τη σιδηροδρομική εμπορευματική κίνηση τουλάχιστον μέχρι σήμερα το απόγευμα», γράφει η EUROGATE Intermodal την Τρίτη από το Αμβούργο. «Τα τρένα στην ευρύτερη περιοχή έπρεπε να σταθμεύσουν και οι αναχωρήσεις τρένων να απορριφθούν στους θαλάσσιους λιμένες ή / και στους τερματικούς σταθμούς της ενδοχώρας.

Στις Κάτω Χώρες, πρέπει να γίνουν ακόμη πολλές εργασίες σε αρκετές τοποθετήσεις του λιμανιού του Ρότερνταμ, του Kijfhoek και της γραμμής Betuwe, του εμπορευματικού διαδρόμου για τη Γερμανία. Ο εργολάβος VolkerRail επιλύει επί του παρόντος τις πολλές διακοπές σε αυτήν τη γραμμή 160 χιλιομέτρων. "Στη Γερμανία, υπάρχει επίσης ενόχληση στο χιόνι στην πίστα, οπότε ακόμη και όταν γίνει αυτή η δουλειά, μια απρόσκοπτη διαδρομή δεν αποτελεί εγγύηση", λέει ο ProRail.

Δύσκολο να πω

«Η εκκίνηση της υπηρεσίας αμαξοστοιχίας θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα βήματα, ώστε να διασφαλιστεί η διαχείριση και η ασφάλεια της διαδικασίας αμαξοστοιχίας. Πρέπει ακόμη να αντιμετωπίσουμε τις διαταραχές στην υποδομή που εμποδίζουν την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας », καταλήγει η DB Cargo, Κάτω Χώρες το βράδυ της Τρίτης.

Το ProRail προσθέτει: «Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πόσο καιρό θα είναι πριν οι σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές δεν επηρεάζονται πλέον από τις ακραίες καιρικές συνθήκες του περασμένου Σαββατοκύριακου.»

.railfreight.com/railfreight/2021/02/10/snow-battered-railways-in-netherlands-and-germany-day-3

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea.blogspot.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ