2021-02-11 08:48:59
Φωτογραφία για Πλήρως αυτόνομο το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple



 Καθώς οι φήμες περί συνεργασίας Apple και Hyundai πληθαίνουν, μία νέα αναφορά από το CNBC το οποίο επικαλείται πηγή εντός της Apple, αποκαλύπτει πως το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρίας έχει σχεδιαστεί χωρίς να περιλαμβάνει κάποιον οδηγό, στρέφοντας την ανάπτυξη του οχήματος σε μία πλήρως αυτόνομη εμπειρία.



Τα πρώτα Apple Cars δεν έχουν σχεδιαστεί για να έχουν οδηγό. Θα είναι αυτόνομα, ηλεκτρικά οχήματα που σχεδιάστηκαν να λειτουργούν χωρίς οδηγό και θα επικεντρωθούν στο “τελευταίο μίλι”.

Η αναφορά στο “τελευταίο μίλι” είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς με αυτήν την έκφραση αναφέρονται οι υπηρεσίες παράδοσης στην πόρτα των πελατών. Έτσι, μπορεί να υποθέσει κανείς πως τα αυτοκίνητα της Apple θα χρησιμοποιηθούν είτε για υπηρεσίες παράδοσης προϊόντων είτε ως ρομποταξί.

Πηγές μέσα από τις συνομιλίες Apple και Hyundai λένε πως ο τεχνολογικός γίγαντας θέλει να κατασκευάσει το Apple Car στη Βόρεια Αμερική σε συνεργασία με έναν αναγνωρισμένο κατασκευαστή ο οποίος θα είναι πρόθυμος να επιτρέψει στην Apple τον έλεγχο του software και του hardware που θα μπει στο αυτοκίνητο. Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα Apple Car και όχι για ένα Kia μοντέλο που θα έχει απλά software της Apple.

Η ενασχόληση της Apple με τα αυτοκίνητα φαντάζει μονόδρομος και ανοίγει στην Apple μία πόρτα σε μία παγκόσμια αγορά τρισεκατομμυρίων.

Τα smartphones είναι μία αγορά $500 δισεκατομμυρίων ετησίως. Η Apple κατέχει περίπου το 1/3 αυτής της αγοράς. Η αγορά των μετακινήσεων είναι $10 τρισεκατομμύρια. Οπότε η Apple θα χρειαστεί μόλις το 2% αυτής της αγοράς για να φτάσει το μέγεθος των iPhone. – Katie Huberty, αναλύτρια της Morgan Stanley



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ