2021-02-14 20:30:25
Φωτογραφία για Αλλαγή στον εμβολιασμό για τον Covid-19 με προτεραιότητα ανεξαρτήτως ηλικίας σε πάσχοντες από σοβαρά νοσήματα ζητά ο πνευμονολόγος Παναγιώτης Μπεχράκης

Την βελτίωση του εμβολιαστικού προγράμματος για την αντιμετώπιση της COVID-19, ζητά ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, προκειμένου να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Μπεχράκης μιλώντας σήμερα το πρωί στη ραδιοφωνική εκπομπή του δημοσιογράφου κυρίου Δημήτρη Γιατζόγλου στα «Παραπολιτικά FM», πρότεινε πως πρέπει να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα, ανεξαρτήτως ηλικίας, στον εμβολιασμό πασχόντων από νοσήματα όπως :

 καρδιακή ανεπάρκεια, στεφανιαία νόσο, αρρυθμίες, αναπνευστική ανεπάρκεια - ΧΑΠ, νεφρική ή ηπατική ανεπάρκεια, αιματολογικά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη και νεοπλασματικά νοσήματα υπό θεραπεία.

«Είναι λάθος, οι επιστημονικά αναγνωρισμένες ευπαθείς ομάδες ασθενών να μην έχουν, ανεξάρτητα ηλικίας, πρόσβαση κατά προτεραιότητα στον εμβολιασμό για πρόληψη της νόσου COVID-19» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Μπεχράκης. Ο εμβολιασμός των ασθενών αυτών θα αποτρέψει, όχι μόνο τη μόλυνση τους, αλλά και την συμφόρηση των δομών υγείας του ΕΣΥ, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες έχουν φτάσει στα όρια τους.

Μια τέτοια αλλαγή στο πρόγραμμα εμβολιασμού, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναπτέρωση της ψυχολογίας των ασθενών αυτών, οι οποίοι ζουν με τον καθημερινό φόβο θανάτου από COVID-19.

doriforosnews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ