2021-02-16 12:20:30
Φωτογραφία για Βρετανία: Έργα επισκευής  στην ιστορική σιδηροδρομική γέφυρα Ribblehead ύψους 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Η σιδηροδρομική γέφυρα Ribblehead, σε ένα απομακρυσμένο τμήμα της βορειοδυτικής Αγγλίας, αποτελεί αντικείμενο προγράμματος επισκευής 2,1 εκατομμυρίων λιρών (2,5 εκατομμύρια ευρώ), για να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της γραμμής Settle και Carlisle.

 Αυτή η στρατηγική εμπορευματική διαδρομή ζωτικής σημασίας για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι γνωστή για τη γραφική της θέση. Ο οργανισμός διαχείρισης υποδομών για το Ηνωμένο Βασίλειο, Network Rail, μόλις υπέβαλε σχέδια για πρόσθετες εργασίες επισκευής στην γέφυρα των 150 ετών.

Οι ειδικοί του Network Rail, που εργάζονται στις σκληρές συνθήκες των πιο απομακρυσμένων περιοχών του Γιορκσάιρ, ανακάλυψαν ότι η συνήθης συντήρηση του εμβληματικού οικοδομήματος  Ribblehead θα απαιτήσει συμπληρωματική προσοχή.

Τα βαθύτερα ζητήματα χρειάζονται προσοχή

Οι εργασίες ξεκίνησαν για την τεράστια πέτρινη κατασκευή το 1870 και άνοιξαν για κυκλοφορία έξι χρόνια αργότερα. Είναι η πρώτη φορά που έχει υποβληθεί σε μια τέτοια μελετητική επιστημονική έρευνα. Η επιθεώρηση αποκάλυψε ότι, ενώ η προγραμματισμένη συντήρηση έχει προχωρήσει καλά, έχουν βρεθεί περαιτέρω μικρά ελαττώματα στην τοιχοποιία. Μερικά από τα μπλοκ στα στηρίγματα της γέφυρας είναι ραγισμένα, επιτρέποντας την είσοδο νερού.


Έχουν υποβληθεί σχέδια στο Yorkshire Dales National Park Authority για την πραγματοποίηση των επιπλέον επισκευών στις νέες ρωγμές το συντομότερο δυνατόν στο πλαίσιο αυτού του ίδιου έργου. «Ενώ είμαστε κοντά στην αποκατάσταση της γέφυρας Ribblehead εδώ και αρκετούς μήνες, βρήκαμε βαθύτερα ζητήματα που χρειάζονται προσοχή για να προστατεύσουμε αυτό το εκπληκτικό επίτευγμα της βικτοριανής μηχανικής για το μέλλον», δήλωσε ο Marc Vipham, διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων για κατασκευές στο Network Rail. «Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε έργο κληρονομιάς αυτού του είδους, όταν τα σχέδια πρέπει να αλλάξουν, είναι τυπική διαδικασία η υποβολή περαιτέρω αιτήσεων σχεδιασμού για την προσαρμογή της εργασίας μας. Η πραγματοποίηση αυτών των επιπλέον επισκευών τώρα, όταν οι εμπειρογνώμονες είναι σε θέση και το ικρίωμα είναι ήδη έτοιμο, θα εξοικονομήσει ένα τεράστιο ποσό των χρημάτων των φορολογουμένων και θα μας σταματήσει να χρειάζεται να επιστρέψουμε ξανά ξανά. "

Στρατηγική διαδρομή φορτίου Σκωτίας-Αγγλίας

Η οδογέφυρα Ribblehead είναι ένα από τα καθοριστικά παραδείγματα του σιδηροδρόμου και της βικτοριανής εποχής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, η σημασία του δεν είναι απλώς ιστορική. Η γραμμή που μεταφέρει - το Settle and Carlisle, είναι μια ζωτικής σημασίας αρτηριακή αρτηρία, απομακρύνοντας την κίνηση από την πολυσύχναστη κεντρική γραμμή της Δυτικής Ακτής. Χρησιμοποιείται εκτενώς για μαζικές ροές και θα μεταφέρει περισσότερη κίνηση καθώς προχωρά το έργο HS2, απαιτώντας περισσότερη χωρητικότητα στο WCML.

Μια νέα αυγή για το Ribblehead, καθώς η γέφυρα 150 ετών θα είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του HS2 και του Union Connectivity Review (Network Rail)

Η Network Rail πραγματοποιεί ετησίως οπτικές εξετάσεις της γέφυρας και λεπτομερείς επιθεωρήσεις κάθε έξι χρόνια. Επίσης, πραγματοποιούν σημαντικές ανανεώσεις κάθε δέκα χρόνια και ένα κυλιόμενο πρόγραμμα μικρών έργων. Η γραμμή σχηματίζει έναν στρατηγικό δεσμό μεταξύ της Δύσης της Σκωτίας και της Βορειοανατολικής Αγγλίας, συνδέοντας κυρίως τη Γλασκόβη και το Λιντς. Η γραμμή αποτελεί επίσης αντικείμενο ελέγχου στην Ένωση Συνδεσιμότητας της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου , η οποία θα εξετάσει τη σημασία των διασυνοριακών συνδέσεων μεταξύ της Σκωτίας και της Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένου του ανακατασκευασμένου σιδηροδρόμου Borders .

Simon Walton

railfreight.com/railfreight/2021/02/16/iconic-ribblehead-secured-for-vital-freight-route

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ