2021-02-16 18:27:51
Φωτογραφία για Βίντεο που κόβει την ανάσα, από τη Βρετανία: Αυτοκίνητο γλιτώνει «στο τσακ» τη σύγκρουση με τρένο σε αφύλακτη διάβαση.
O οδηγός του ΙΧ απέφυγε την τελευταία στιγμή τη σύγκρουση με το τρένο / Φωτογραφία: Βritish Transport Police

Τύχη-βουνό είχε ο οδηγός ενός αυτοκινήτου στη Βρετανία, όταν πέρασε από αφύλακτη διάβαση χωρίς να ελέγξει και τις δύο κατευθύνσεις και απέφυγε την τελευταία στιγμή τη σύγκρουση με διερχόμενο τρένο.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Τροχαία της Βρετανίας (British Transport Police) διακρίνεται ο οδηγός του ΙΧ να περιμένει σε μια αφύλακτη διάβαση στο Μπάροου, βόρεια του Μπλάκπουλ, ένα τρένο να περάσει και να ξεκινά χωρίς να ελέγξει αν έρχεται κάποιος άλλος συρμός από την αντίθετη κατεύθυνση. Ο οδηγός περνά τις γραμμές καθώς το τρένο κατευθύνεται με ταχύτητα προς το μέρος του, αλλά ευτυχώς καταφέρνει να βγει στην απέναντι πλευρά κλάσματα δευτερολέπτου πριν από τη σύγκρουση, που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία.

 

Προκειμένου να αποφύγει ένα πρόστιμο 100 λιρών και τρεις βαθμούς ποινής, ο οδηγός δέχθηκε να περάσει από ειδικά μαθήματα για τη διέλευση σιδηροδρομικών γραμμών, καταβάλλοντας το σχετικό αντίτιμο των 84 λιρών.

Το περιστατικό καταγράφηκε τον περασμένο Οκτώβριο από κάμερα προσαρμοσμένη στη μηχανή του τρένου και η Τροχαία το έδωσε στη δημοσιότητα για να επιστήσει την προσοχή των οδηγών, όταν περνούν από κάποια από τις περίπου 6.000 αφύλακτες διαβάσεις της Βρετανίας.

iefimerida.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ