2021-02-18 10:21:39
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Ανησυχία για τη διασπορά και στην περιφέρεια. Στο «μικροσκόπιο» 13 περιοχές
Ενώ το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown στην Αττική βρίσκεται στο «τραπέζι» κυβέρνησης και ειδικών, ανησυχία προκαλούν και άλλες 13 περιοχές της χώρας.

Όπως είπε την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, «η επιδημιολογική κατάσταση όπως αναφέρεται από την ομάδα των επιδημιολόγων και από το Σωτήρη Τσιόδρα, εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, δείχνει αύξηση και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες».

Ειδικότερα, στο «κόκκινο» φαίνεται πως είναι οι:

Αχαΐα

Εύβοια

Ρέθυμνο

Ηλεία

Κορινθία

Θάσος

Αργολίδα

Βοιωτία

Κεφαλονιά

Κάλυμνος

Κάρπαθος

Γιάννενα

Ηράκλειο

«Στις μεγάλες Περιφέρειες υπάρχει μια σταθεροποίηση και φαίνεται ότι τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει αποδίδουν. Αυτό είναι ιδιαίτερα παρήγορο και ενθαρρυντικό» πρόσθεσε.


Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή δεν αποκλείεται στις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων να προστεθούν στο «βαθύ κόκκινο» και άλλες περιοχές από τις 13 παραπάνω.

Η Αττική εξακολουθεί να καταγράφει αρνητική πρωτιά σε αριθμό κρουσμάτων, αφού στην πρωτεύουσα την Τετάρτη εντοπίστηκαν 231 κρούσματα σε σύνολο 755.

Η γεωγραφική κατανομή:

21 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

27 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών

27 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

9 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής

70 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών

21 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτιου Τομέα Αθηνών

38 κρούσματα στην Π.Ε Πειραιώς

Αδύνατο ήταν τις προηγούμενες μέρες να ληφθεί δείγμα από τα λύματα της Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον καθηγητή Νίκο Θωμαΐδη.

Εξήγησε ότι σήμερα το βράδυ θα υπάρχουν τα δεδομένα και προέβλεψε ότι αυτήν την εβδομάδα θα αρχίσουμε να βλέπουμε μείωση στο ιικό φορτίο, λόγω της εφαρμογής των μέτρων.

«Αυτή η περίοδος είναι η πλέον επικίνδυνη για τη νόσο», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, τονίζοντας πως η πανδημία είναι «πολύπλοκο πρόβλημα» σε υγειονομικό, κοινωνικό, οικονομικό και ψυχολογικό επίπεδο.

«Ελπίζουμε ότι θα δούμε μείωση τις επόμενες μέρες», ανέφερε και τόνισε πως «δεν περίμενε κάποιος από μία νόσο, που δεν ξέρουμε τίποτα γι’ αυτήν και δεν υπάρχει εμβολιασμός να μην υπάρξει τέτοια διασπορά, γιατί δεν υπάρχει ανοσία».

Το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είπε πως «αισθάνομαι πως παράταση του lockdown επιθυμούν όλοι», είπε και πρόσθεσε πως παρόλα αυτά βλέποντας τι ισχύει σε περιοχές όπως η Πάτρα και η Αχαΐα, όπου τα μέτρα είχαν επιβληθεί μια εβδομάδα νωρίτερα, «βλέπουμε ότι σε αυτή την φάση του πανδημικού κύματος επιτυγχάνουμε να μην έχουμε διόγκωση οπότε θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ παραδέχτηκε ωστόσο πως «εξίσου πιθανό είναι να χρειαστεί να γίνει μια επιπρόσθετη προσπάθεια από πλευράς μας, με παράταση του lockdown, όπως και να έχει, πράγμα που έχει γίνει ξανά και στο παρελθόν».

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως το lockdown εν προκειμένω φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα ακριβώς γιατί έχει χαρακτήρα πρόληψης και όχι θεραπείας, αντίθετα με αυτό του Νοεμβρίου.
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ