2021-02-19 08:13:08
Φωτογραφία για DIY Κατασκευές σταντς γραφείου για laptop
Πρακτικές DIY κατασκευές ξύλινων σταντ για πιο λειτουργική χρήση του lap top σας, στο γραφείο ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο - σημείο του σπιτιού συνηθίζετε να το χρησιμοποιείτε

Οι βάσεις γραφείου - stands για φορητούς υπολογιστές λειτουργικά χωρίζονται σε δύο βασικούς τύπους.

Αυτές που δημιουργούν μια απόσταση - κενό ανάμεσα στον υπολογιστή και την επιφάνεια εργασίας, για καλύτερη ροή αέρα-ψύξη και  αποφυγή υπερθέρμανσης της συσκευής σε παρατεταμένη χρήση και τα stands που έχουν ρόλο αποκλειστικά οργάνωσης γραφείου ή διευκολύνουν την χρήση του laptop εκτός γραφείου πχ στον καναπέ, το κρεβάτι κλπ 

Η μεγάλη ποικιλία των έτοιμων λύσεων του εμπορίου σε stands περιλαμβάνει περισότερες μεταλλικές επιλογές, πολλές από τις οποίες προορισμένες για επαγγελματική χρήση, ταυτόχρονη χρήση δύο οθονών κλπ και γενικά δεν είναι και ό,τι πιο καλαίσθητο μπορεί κανείς να τοποθετήσει στο γραφείο του στο σπίτι :) οι δε ξύλινες είναι κατά βάση αρκετά ακριβές, χωρίς επί της ουσίας οι περισσότερες να έχουν κάποια ουσιαστική λειτουργική - αισθητική διαφορά με τα DIY stands που μπορούν να κατασκευαστούν από μερικά κομμάτια οικονομικού ξύλου.  





Ο πιο απλός τύπος DIY βάσης γραφείου για laptop είναι αυτός που μπορεί να κατασκευαστεί από 3 κομμάτια χοντρής σανίδας, συναρμολογημένα σε μορφή Π.

Η αρχική συγκόλληση των ξύλων γίνεται με ξυλόκολλα και στην συνέχεια στις γωνίες η κατασκευή σταθεροποιείται με απλές μεταλλικές γωνιές.

Ανάλογα με το ύψος της κατασκευής το κάτω μέρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αποθήκευση του πληκτρολογίου όταν η συσκευή δεν χρησιμοποιείται.  

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μια κατασκευής αυτής της μορφής με μεγαλύτερο ύψος μπορεί να μετατραπεί σε μια μεταφερόμενη βάση - τραπεζάκι για χρήση του υπολογιστή εκτός του γραφείου.

Επίσης αν για την κατασκευή της κεντρικής επιφάνειας χρησιμοποιήσετε όχι ένα ενιαίο κομμάτι ξύλου αλλά μικρά δοκαράκια με μικρά κενά μεταξύ τους επιτυγχάνετε και τον καλύτερο αερισμό του laptop.

Οι βάσεις με μορφή μεταφερόμενου τραπεζιού μπορούν να μετατραπούν και σε πτυσόμενες, να αποκτήσουν δηλαδή στην πραγματικότητα μορφή "δίσκου κρεβατιού" με ποδαράκια που θα κλείνουν όταν δεν χρησιμοποιείται. 

Σαν stand υπολογιστή αυτής της μορφής μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ένας έτοιμος τέροιος ξύλινος δίσκος.  

Για την κατασκευή βάσης στήριξης του laptop εκτός από απλό ξύλο-σανίδες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κάθε μορφής επίπεδη ξύλινη επιφάνεια, ανεξάρτητα από την αρχική της χρήση, για παράδειγμα μια μεγάλου μεγέθους ξύλινη επιφάνεια κοπής κουζίνας στην οποία απλώς θα βιδώσετε χαμηλά ποδαράκια επίπλων. 

Stands στήριξης του υπολογιστή με κλίση, που περιλαμβάνουν μόνο πλαίσιο και επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί καλύτερα ώστε να αποφεύγεται η υπερθέρμανση του laptop μπορούν, εκτός από ξύλο, να κατασκευαστούν ακόμη και από πολύ χοντρό χαρτόνι, κόντρα πλακέ, ινοσανίδα κλπ 

Ειδικά για laptop νέας γενιάς που κατά βάση έχουν μικρό βάρος ένα τέτοιο stand κατασκευασμένο από κόντρα πλακέ, χοντρό χαρτόνι κλπ είναι από τις ευκολότερες DIY λύσεις, αφού αυτού του τύπου τα υλικά κόβονται και γενικά δουλεύονται ευκολότερα σε σχέση με το κανονικό ξύλο και φυσικά μετά την ολοκλήρωσή τους μπορούν να βαφτούν ή να επεξεργαστούν εξωτερικά με όποιο τρόπο προτιμάτε. 

Ο πιο απλός τύπος ξύλινου stand για φορητό υπολογιστή που θα βρείτε στην αγορά είναι αυτός που αποτελείται από δύο κομμάτια στήριξης με ελαφριά κλίση και που με πολύ μικρότερο κόστος θα σας κατασκευάσει ένας επαγγελματίας ξυλουργός στις ακριβείς διαστάσεις που επιθυμείτε. 

Όσο πιο απλού σχεδιασμού είναι η DIY λύση που θα επιλέξετε τόσο ευκολότερο όχι μόνο το κόψιμο των ξύλων αλλά και η συναρμολογήσή τους. 

Για παράδειγμα σε  ένα απλό sτand από ξύλινα χοντρά πηχάκια όλα τα κομμάτια μπορούν να στερεωθούν μεταξύ τους με μια καλής ποιότητας ξυλόκολλα, χωρίς να χρησιμοποιήσετε βίδες, ενώ το κόστος για να σας κόψει ένας επαγγελματίας τα ξύλα στις .διαστάσεις που χρειάζεστε είναι είναι κατά πολύ μικότερο από αυτό μιας έτοιμης αντίστοιχης βάσης. 

Οι πιο σύνθετης μορφής βάσεις για φορητούς υπολογιστές που ταυτόχρονα περιλαμβάνουν χώρους τοποθέτησης για το πληκτρολόγιο, το ποντίκι και θήκες οργάνωσης γραφείου είναι η πιο πρακτική επιλογή, ώστε ειδικά σε μικρά γραφεία στο σπίτι η χρήση του υπολογιστή να μην δημιουργεί ένα ...χάος :) και ο χώρος όταν δεν χρησιμοποιείται ο υπολογιστής να είναι πάντα τακτοποιημένος. 

Για τέτοιους είδους DIY λύσεις, αν δεν έχετε εμπειρία στις ξύλινες κατασκευές, απλά δείξτε σε έναν επαγγελματία το σχέδιο που θέλετε και είναι σίγουρο ότι με το μισό κόστος σε σχέση με ένα αντίστοιχο έτοιμο stand του εμπορίου θα σας το κατασκευάσει χωρίς καμιά δυσκολία.  

Όλα αυτά βεβαίως αφού ...εξαντλήσετε όλες τις επιλογές σας σε φίλους και γνωστούς, που ίσως διαθέτουν σχετική εμπειρία σε κατασκευές με ξύλο και den θα είχαν αντίρρηση να κατασκευάσουν ένα τέτοιο stand για εσάς ...αντί για εσάς :)

Ringle Laptop Stand

Τέλος, αν επιμένετε στις έτοιμες λύσεις της αγοράς και αυτό που χρειάζεστε είναι μια απλώς μόνιμα ενσωματωμένη στο laptop σας ...αόρατη πρακτική βάση, που θα επιτρέπει τον καλύτερο αερισμό του laptop σας, την πιο άνετη πληκτρολόγηση, είναι κατάλληλη και για tablet και θα μεταφέρεται πανεύκολα μαζί με την συσκευή δείτε εδώ την πιο κατάλληλη και σε πολύ καλή σχέση ποιότητας-λειτουργικότητας-τιμής. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ