2021-02-19 19:42:17
Φωτογραφία για Θετική ανατροπή: Το εμβόλιο Pfizer/BioNTech για τον κορονοϊό δεν χρειάζεται πλέον -70 βαθμούς Κελσίου-Στοιχεία ακόμα και για μία δόση!



Το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer κατά της Covid-19 δεν χρειάζεται πλέον συντήρηση σε βαθιά κατάψυξη -70 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας η οποία αναμένεται να επιταχύνει κομβικά τη διανομή του σκευάσματος σε κλινικές, φαρμακεία και απομακρυσμένες περιοχές ανά τον κόσμο.



Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία υπέβαλαν οι δύο εταιρείες στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, το εμβόλιό τους μπορεί να συντηρηθεί σε θερμοκρασία κλασσικής κατάψυξης -15 έως -25 βαθμών Κελσίου έως και για δύο εβδομάδες, έναντι προηγούμενης σύστασης για συντήρηση σε θερμοκρασία μεταξύ -60 και -80 βαθμών.



Σύμφωνα με τον Ugur Sahin, CEO της BioNTech, οι νέες συστάσεις θα επιτρέψουν στα κέντρα εμβολιασμού "σημαντικά μεγαλύτερη ευελιξία", ενώ οι δύο εταιρείες διαφοροποιούν τις νέες δόσεις που παράγουν ώστε να κάνουν την μεταφορά και χρήση τους "ακόμη ευκολότερη". 

 

 


Το σκέυασμα των BioNTech/Pfize είναι το πρώτο εμβόλιο το οποίο εγκρίθηκε από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά του κορονοϊού, στα τέλη του 2020, ωστόσο ήταν δύσκολο να μεταφερθεί σε απομονωμένες περιοχές με φτωχές υποδομές συντήρησής του.

Το εμβόλιο της αμερικανικής Moderna, ανάλογης τεχνολογίας mRNA, κατά της Covid-19 μπορεί  να συντηρηθεί σε απλή ψύξη μεταξύ 2 και 8 βαθμών Κελσίου για έως και 30 ημέρες, ενώ το πειραματικό - ακόμη - εμβόλιο της γερμανικής CureVac διατηρείται σε τέτοιες θερμοκρασίες για έως και τρεις μήνες.



Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται την ίδια ώρα που ισραηλινή μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε νωρίτερα σήμερα στο περιοδικό The Lancet, αναφέρει ότι ακόμη και μία και μόνη δόση του εμβολίου των BioNTech/Pfizer προσφέρει προστασία της τάξης του 85% έναντι της Covid-19.

Η έρευνα, σε 9.000 εργαζόμενους στον κλάδο της υγείας, έδειξε ότι η πρώτη δόση προστάτευσε έως και 85% όσων την έλαβαν από συμπτωματική εκδήλωση της ασθενείας Covid-19.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η δόση μείωσε τις πιθανότητες ακόμη και ασυμπτωματικής λοίμωξης κατά 75%. Με απόσταση τριών εβδομάδων, οι δύο δόσεις του εμβολίου έχουν δείξει στις κλινικές μελέτες αποτελεσματικότητα της τάξης του 95%.

Τα ευρήματα φαίνεται να δικαιώνουν την εμβολιαστική τακτική της Βρετανίας, η οποία έχει εκτείνει στους τρεις μήνες (12 εβδομάδες) την απόσταση μεταξύ των δύο δόσεων, τόσο όσον αφορά το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer, όσο και εκείνο των AstraZeneca και Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. 

 

πηγή: capital 




farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο ΠΑΟΚ ψάχνει τερματοφύλακα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο ΠΑΟΚ ψάχνει τερματοφύλακα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ