2021-02-20 09:20:43
Φωτογραφία για Η γυναίκα που περιέγραψε την προσεδάφιση στον Άρη
Οποιος παρακολούθησε την προσεδάφιση του οχήματος «Perseverance» προχθές το βράδυ, άκουσε τη φωνή της δρος Σουάτι Μόχαν να περιγράφει την ιστορική στιγμή. Μετανάστευσε σε ηλικία ενός έτους από την Ινδία στις ΗΠΑ, εμπνεύστηκε από το «Star Trek» και κατέληξε να πάρει διδακτορικό στο ΜΙΤ (φωτ. A.P. Photo / Alastair Grant).

 «Επιβεβαιώθηκε η προσεδάφιση! Το “Perseverance” είναι ασφαλές πάνω στην επιφάνεια του Αρη, έτοιμο να αρχίσει να αναζητεί τα σημάδια προηγούμενης ζωής», αναφώνησε η μηχανικός της NASA δρ Σουάτι Μοχάν.Μεταξύ των επιστημόνων της ιστορικής αποστολής, η Ινδοαμερικανίδα επιστήμων ηγήθηκε της ανάπτυξης του ελέγχου και του συστήματος προσγείωσης του σκάφους, που προσεδαφίστηκε στον Άρη την Πέμπτη.

Η δρ Μοχάν μετανάστευσε από την Ινδία στην Αμερική όταν ήταν μόλις ενός έτους. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής της ηλικίας στη Βόρεια Βιρτζίνια – Ουάσιγκτον.

Είναι κάτοχος πτυχίου στη Μηχανολογία και στην Αεροδιαστημική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό της στην Αεροναυτική – Αστροναυτική στο ΜΙΤ.

Υπήρξε μέλος της αποστολής Perseverance Rover από την έναρξή της στο Jet Propulsion Laboratory της NASA, ενώ έχει συμμετάσχει και σε άλλες σημαντικές αποστολές του οργανισμού.

Πηγή:https://www.kathimerini.gr/world/561270841/i-gynaika-poy-periegrapse-tin-prosedafisi-ston-ari/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ