2012-06-25 12:41:56
Φωτογραφία για ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ... «ΜΠΑΣΙΜΟ» ΣΕ ΚΑΒΒΑΔΑ Ο ΘΡΥΛΟΣ
Εντός της εβδομάδας ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να κάνει δυναμικό... "μπάσιμο" για την μεταγραφή του Βασίλη Καββαδά, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "redplanet.gr". Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα με λογική τιμή οι ερυθρόλευκοι θα αγοράσουν τον παίκτη από τον Πανιώνιο, από την στιγμή που και ο ίδιος θέλει να έρθει στους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη στο ρόστερ του τρεις γκαρντ (Σλούκας, Μάντζαρης, Κατσίβελης) και έναν φόργουορντ (Παπανικολάου) από τη νέα "χρυσή" φουρνιά των "90άρηδων" του ελληνικού μπάσκετ και είναι αποφασισμένος να εντάξει στο δυναμικό του έναν ακόμη παίκτη από αυτή την ταλαντούχα γενιά παικτών.

Αναλυτικά Ο λόγος για τον 21χρονο (28/12/1991) δυναμικό σέντερ του Πανιωνίου, Βασίλη Καββαδά, ο οποίος την περασμένη σεζόν πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις ειδικά στα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η πειραϊκή ΚΑΕ επιθυμεί την απόκτηση του εντυπωσιακού "5αριού" της ομάδας της Νέας Σμύρνης και αναμένεται εντός της εβδομάδας να πραγματοποιήσει δυναμικό μπάσιμο ώστε να έρθει σε συμφωνία με τους "κυανέρυθρους" για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.


Ο Πανιώνιος έχει συμβόλαιο με τον Βασίλη Καββαδά για δύο σεζόν ακόμη (έως το 2014), αλλά η διοίκηση δεν έχει αντίρρηση να τον παραχωρήσει, αρκεί να ικανοποιηθεί οικονομικά. Βέβαια, θα πρέπει να αντιληφθεί και η ομάδα της Νέας Σμύρνης πως δεν γίνεται να ζητήσει κάποιο υπέρογκο ποσό για να γίνει το "deal".

Με μία λογική τιμή ο Ολυμπιακός θα τον αγοράσει από τους "κυανέρυθρους", οι οποίοι, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνουν την διάθεση να προσαρμοστούν στα οικονομικά δεδομένα της εποχής, όντας θετικοί στο ενδεχόμενο να παραχωρήσουν τον παίκτη τους με χρήματα που συμβαδίζουν με τις διαθέσεις των Πειραιωτών. Και αυτό είναι το θετικό στοιχείο της υπόθεσης, καθώς υπάρχει θετική-καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές.

Ο Βασίλης Καββαδάς αυτή την περίοδο βρίσκεται με την Εθνική μας ομάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά, με τον παίκτη να είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, έχοντας εκφράσει την διάθεση του να αγωνιστεί στους Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης. Αν οι Πειραιώτες καταφέρουν και έρθουν σε συμφωνία με τον Πανιώνιο για την μεταγραφή του 21χρονου σέντερ θα πρόκειται για μία σπουδαία κίνηση, καθώς θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τον νεαρό ελληνικό κορμό της ομάδας, με έναν παίκτη, που όπως φαίνεται, έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του.

Και από την στιγμή που οι διοικήσεις των δύο ομάδων δείχνουν την επιθυμία στο να έρθουν σε συμφωνία, συν το γεγονός πως και ο Βασίλης Καββαδάς θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, ο δυναμικός σέντερ, όπως φαίνεται, προβάρει ήδη τα ερυθρόλευκα. Περισσότερα στην πράξη.

"Υπερφυσικά δυνατός ο Καββαδάς, τύπου Σχορτσανίτη"

Όσοι δεν γνωρίζετε το ποιος είναι ο Βασίλης Καββαδάς από αγωνιστικής πλευράς, άνθρωπος που γνωρίζει αρκετά καλά τον νεαρό σέντερ, μας είχε πει για τον παίκτη: "Πρόκειται για έναν πάρα πολύ δυνατό σέντερ. Θα έλεγα υπερφυσικά δυνατός, τύπου Σχορτσανίτη. Έχει ύψος 2.05 και είναι σχετικά γρήγορος. Ξεκίνησε από Νίκαια και έβγαζε μάτια στη Γ' Εθνική και μετά πήγε Πανιώνιο. Πέρσι ήταν η 2η χρονιά του στην ομάδα και έπαιζε αλλαγή του Στίβενσον, αλλά ουσιαστικά ήταν βασικός όταν τραυματίστηκε ο Αμερικανός. Ο Βασίλης έκανε σούπερ παιχνίδι στο 5ο και πιο κρίσιμο ματς του μικρού τελικού και απέδειξε τις δυνατότητες στα playoffs όπου τα πήγε εξαιρετικά".

Για τις δυνατότητες του νεαρού σέντερ μας επεσήμανε: "Το καλύτερο του στοιχείο είναι ότι "κλειδώνει" πολύ καλά τον αντίπαλο του, κυρίως μετά τα pick and roll. Ξέρει να παίζει πλάτη και στο ένας εναντίον ενός τα καταφέρνει καλά για την ηλικία του. Το προσόν του πέρα από τη δύναμη είναι ότι ότι έχει πολύ καλά τελειώματα και με τα δύο χέρια. Είναι "ήρεμος", δηλαδή όταν παίρνει τη μπάλα, δεν βιάζεται. Πέρσι είχε πρόβλημα με το πότε πρέπει να πασάρει και με το πως πασάρει από το low-post".

Για τα μειονεκτήματα του μας τόνισε: "Tο μοναδικό του πρόβλημα ήταν όταν δεν έβρισκε αντίπαλο να κοντράρει, δηλαδή να σπρώξει και μετά να γυρίσει να τελειώσει τη φάση. Παράδειγμα με τον Χαρίση που επειδή είναι μπλοκέρ δεν του κόλλαγε πάνω, αλλά του άφηνε απόσταση. Έχει ένα σουτ από μέση απόσταση, το οποίο όμως χρειάζεται δουλειά, το ίδιο κι η σταθερότητα του στις βολές. Tο μεγαλύτερο του μείον είναι η έλλειψη εικόνων. Δεν φοβάται καθόλου, αλλά ακόμη όταν υπάρχουν πολλές πληροφορίες στην άμυνα, δυσκολεύεται. Είναι θέμα εμπειρίας".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ