2021-02-21 10:57:07
Φωτογραφία για Λουκίδης: Το μεγαλύτερο φορτίο από την αρχή της πανδημίας στην Αττική
Η Αττική έχει μπει σε ένα περιβάλλον ίσως το πιο πιεστικό από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τον Στέλιο Λουκίδη, πρόεδρο της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρίας. «Η Αττική έχει το μεγαλύτερο φόρτο στα νοσοκομεία από την αρχή της πανδημίας. Έχει μπει σε ένα περιβάλλον ίσως το πιο πιεστικό από την αρχή της πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Open TV.

Προσπαθώντας να δώσει μία εξήγηση της συγκεκριμένης έξαρσης κρουσμάτων του κορονοϊού στην Αττική απάντησε: «Δεν μπορέσαμε ποτέ να κατεβάσουμε τα περιστατικά σε ελεγχόμενο βαθμό. Δεν ξέρω αν ήταν μόνο το άνοιγμα αγοράς και οι κοινωνικές επισκέψεις από την περίοδο Χριστουγέννων και μετά επηρέασαν. Ήταν κι αυτός ένας παράγοντας που πυροδότησε αλλά και τα σχολεία. Και η οικογενειακή διασπορά είναι έντονη».

Σε ότι αφορά την παράταση του lockdown ανέφερε: «Αυτή η εβδομάδα θα είναι αρκετά πιεστική. Οπότε είναι πολύ σημαντική η εβδομάδα αυτή για να μην πιεστεί το σύστημα υγείας. Δεν θεωρώ ότι είναι πιθανό να βελτιωθεί η εικόνα ως την 1η Μαρτίου». Τέλος ο κ. Λουκίδης ανέφερε ένα ιδιαίτερο περιστατικό, που δείχνει ότι οι ασυμπτωματικοί ασθενείς παίζουν μεγάλο ρόλο στη διασπορά του κορονοϊού: «Νοσηλεύσαμε γυναίκα 101 ετών που ήταν ασυμπτωματική».
 
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ικανοποίηση…
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ικανοποίηση…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ