2021-02-23 20:37:45
Φωτογραφία για Τέλη κυκλοφορίας 2021: Έως τις 26 Φεβρουαρίου η πληρωμή τους - Οι τρεις τρόποι για την εξόφλησή τους
Έως την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου θα πρέπει οι ιδιοκτήτες οχημάτων να προχωρήσουν σε πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2021, μετά και τη δίμηνη παράταση που έχει δοθεί. Έως το τέλος του μήνα οι ιδιοκτήτες θα μπορούν είτε να πληρώσουν τα τέλη ή να καταθέσουν τις πινακίδες τους στη ψηφιακή πλατφόρμα myCAR για να αποφύγουν τα τσουχτερά πρόστιμα.

Με τρεις διαφορετικούς τρόπους μπορούν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να εξοφλήσουν έως τις 26 Φεβρουαρίου τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021. Αναλυτικά, οι τρόποι είναι οι εξής:

-Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της mobile banking, από εφαρμογή στο κινητό τους

-Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF

-Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

Σημειώνεται ότι το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, μη καταβολής ή μειωμένης καταβολής τελών κυκλοφορίας, ισούται με το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, δηλαδή ουσιαστικά με διπλασιασμό του ποσού που πρέπει να πληρώσουν πριν το πρόστιμο.


Πώς θα τα εκτυπώσετε

Στο site της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, επιλέγετε:

Αν έχετε κωδικούς στο myTAXISNET:

Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet.

Αν δεν έχετε κωδικούς myTAXISNET:

Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet- Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet.

(ΤΡ 23/2/21)

Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ