2021-02-23 21:19:51
Φωτογραφία για Εντός του Μαΐου προκήρυξη μελέτης για ισόπεδες διαβάσεις ΟΣΕ σε Βόλου, Καραγάτση και Αγιάς.
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΗΓΕΣΙΑ ΟΣΕ:

• Το επόμενο δίμηνο ο διαγωνισμός για τοποθέτηση ηχοπετασμάτων εντός του 2022

• Καταγραφή και απομάκρυνση των παλιών βαγονιών από το Μεζούρλο

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τη διαβεβαίωση της ηγεσίας του ΟΣΕ ότι άμεσα θα κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να προχωρήσουν 3 σημαντικά έργα, που θα βελτιώσουν την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του σιδηροδρόμου εντός του οικιστικού ιστού της Λάρισας, έτσι ώστε να αποτραπεί κάθε κίνδυνος ατυχήματος και ταυτόχρονα να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής στην πόλη, με ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις σε μεσοβραχυπρόθεσμο διάστημα». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Σπύρο Πατέρα και τον Αν. Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Θανάση Κοτταρά.

Πρόκειται για τη διευθέτηση των ισόπεδων διαβάσεων στις οδούς Βόλου, Καραγάτση και Αγιάς, την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων κατά μήκος των γραμμών που διέρχονται από την πόλη, και την απομάκρυνση των παλιών βαγονιών από το Μεζούρλο.


Ο Θεσσαλός πολιτικός μετά τη συνάντηση που είχε στις 05.12.20 με τον Αν. Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κοτταρά για την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων κατά μήκος των γραμμών -έργο που θα πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας- επανήλθε για το ζήτημα των ισόπεδων κόμβων και της ασφαλούς διέλευσης από αυτές, καθώς η λύση της υπογειοποίησης των γραμμών καθ’ όλο το μήκος τους εντός της πόλης δεν φαντάζει εφικτή στο άμεσα ορατό μέλλον. Η ηγεσία του ΟΣΕ δεσμεύτηκε ότι έως τον Μάιο θα προχωρήσει στη προκήρυξη μελέτης για τις ισόπεδες διαβάσεις.

Ηχοπετάσματα το 2022

Επιπλέον, ανακοίνωσε στον κυβερνητικό βουλευτή ότι, εντός του επομένου διμήνου προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για το έργο της τοποθέτησης ηχοπετασμάτων κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών στον αστικό ιστό της Λάρισας. Τα ηχοπετάσματα θα τοποθετηθούν κατά μήκος της σιδηροδρομικής όδευσης από τον Σταθμό του Μεζούρλου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές επιπτώσεων που αφορούν στη βελτίωση του επιπέδου θορύβου που προέρχεται από τη λειτουργία της γραμμής στη γειτνιάζουσα περιοχή.

Όπως αναφέρθηκε θα τοποθετηθούν ηχοπετάσματα, σε συνολικό μήκος 4,8 km κατά μήκος των ορίων του σιδηροδρομικού άξονα όπου υπάρχουν οικιστικές ή άλλες ευαίσθητες χρήσεις, προκειμένου να επιτευχθεί προστασία του ακουστικού περιβάλλοντος από την επιρροή του σιδηροδρομικού θορύβου.

Παράλληλα, θα υπάρξει περίφραξη, σε συνολικό μήκος 3,2 km σε λοιπές θέσεις: α) όπου οι παρακείμενες χρήσεις δεν χρήζουν προστασίας όσον αφορά την ποιότητα ακουστικού περιβάλλοντος, β) όπου λόγοι ορατότητας επιβάλουν περιορισμούς στην παρεμβολή εμποδίων μεταξύ κινουμένων εγκάρσια προς τον σιδηροδρομικό διάδρομο (οχήματα, πεζοί) και των αξόνων των σιδηροδρομικών γραμμών και γ) όπου είναι απαραίτητο για την προστασία έναντι ανεπιθύμητης εισόδου ατόμων στον σιδηροδρομικό διάδρομο.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 6 εκατ. ευρώ, χωρίς ΦΠΑ και είναι συγχρηματοδοτούμενο από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η συμβασιοποίηση του έργου εκτιμάται εντός του 2021 και η υλοποίηση του το 2022.

Μεζούρλο Τέλος, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έθεσε το ζήτημα των σταθμευμένων βαγονιών στην περιοχή του Μεζούρλου, η παρουσία των οποίων στάθηκε αφορμή για θλιβερά ατυχήματα με απώλειες ζωών νέων παιδιών που κεραυνοβολήθηκαν από ηλεκτροπληξία. Η ηγεσία του ΟΣΕ διαβεβαίωσε ότι θα φύγουν όλα τα βαγόνια που δεν χρησιμοποιούνται και δεν χρειάζονται από το σταθμό του Μεζούρλου. Ο Οργανισμός σε συνεργασία με τη ΓΑΙΟΣΕ προχωρά άμεσα στην καταγραφή των παλιών βαγονιών με σκοπό την άμεση μεταφορά τους.

thessaliatv.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ