2021-02-24 10:45:21
Φωτογραφία για Υγιεινές συνταγές από τον σεφ Παναγιώτη Μουτσόπουλο:: Ψητό στήθος κοτόπουλου, με αβοκάντο και σαλάτα από λευκή κινόα με λαχανικά
Η πρωτεΐνη αποτελεί ίσως και το σημαντικότερο θρεπτικό συστατικό για τον αθλητή και η συνιστώμενη πρόσληψη είναι 1,2 -1,6 g/kg, ανάλογα με το αν η άσκηση εστιάζει σε ένταση ή αντοχή.

Ο executive chef Παναγιώτης Μουτσόπουλος, μας προτείνει εδώ, ένα κυρίως γεύμα, που θα μας χορτάσει, θα μας αδυνατίσει και θα μας δώσει όλα τα απαραίτητα για να αντέξουμε και να ωφεληθούμε από την άσκησή μας!

Το κοτόπουλο περιέχει υψηλής διατροφικής αξίας, πλήρη σε αμινοξέα πρωτεΐνη, ταχύτατα απορροφήσιμη από τον οργανισμό και χαμηλή ποσότητα λιπαρών και θερμίδων σε σχέση με τα υπόλοιπα κρέατα. Μια μερίδα στήθος κοτόπουλο (100γρ) περιέχει μόνο 4 γραμμάρια λίπος, και 31 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Η κινόα, επίσης, είναι δημητριακό υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, με 8-9 γρ. ανά μερίδα. Η πρωτεΐνη που περιέχει είναι πλήρης (πράγμα που σημαίνει ότι έχει όλα τα σημαντικά αμινοξέα στις αναλογίες που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα) ένα χαρακτηριστικό που είναι σπάνιο για τις φυτικές πηγές τροφής.

Το αβοκάντο, ένα τρόφιμο το οποίο έχει αυξημένη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, είναι μια τροφή με αρκετά αντιοξειδωτικά. Πλούσιο σε καλά λιπαρά, σε καροτενοειδή και σε τοκοφερόλες αποτελεί ένα τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας.

Δείτε τη συνταγή εδώ:
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ