2021-02-24 10:51:44
Φωτογραφία για Θωμαΐδης: Άμεση συνάρτηση των κρουσμάτων με τον αριθμό των τεστ. Φρονιμότερη ημερομηνία για την άρση του lockdown η 15η Μαρτίου
«Για άμεση συνάρτηση των κρουσμάτων με τον αριθμό των τεστ» μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, υπογραμμίζοντας πως αυτή την εβδομάδα έγιναν περισσότερα τεστ από την προηγούμενη και τονίζοντας πως το υψηλό φορτίο στα λύματα δεν αποτυπωνόταν στα κρούσματα και στην κινητικότητα στις ΜΕΘ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ίδιος εξήγησε πως αυτό που είναι κρίσιμο είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, κάτι που έχει άμεση συνάρτηση με τα κρούσματα.

Ερωτηθείς για τα αίτια της αύξησης των κρουσμάτων, ο καθηγητής είπε πως «παρατηρώντας την κινητικότητα δεν μπορούμε να πούμε ότι εφαρμόζεται ένα σκληρό lockdown».

«Έχουμε υψηλό φορτίο, που δεν είχαμε παρόμοιο, φαίνεται ότι αυτήν την εποχή έχουμε μεγάλη διασπορά, η οποία μεταφράζεται σε εισαγωγές στο νοσοκομείο, μέρα με τη μέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, υποστηρίζοντας παράλληλα πως ήταν παρακινδυνευμένο να μιλάμε για άνοιγμα.

Μάλιστα, προσδιόρισε ως καλύτερη ημερομηνία την 15η Μαρτίου ενώ παράλληλα εξήγησε ότι το φορτίο στα λύματα παραμένει υψηλό.

Και αυτό, όπως είπε, σημαίνει πως τα μέτρα δεν αποδίδουν.

Αναγνωρίζοντας την ψυχολογική πίεση και κόπωση, ο καθηγητής κατέληξε ότι «φρονιμότερη» ημερομηνία για την άρση του lockdown είναι η 15η Μαρτίου. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ