2021-02-24 16:21:23
Φωτογραφία για Συναγερμός για κρούσματα, μεταλλάξεις. Οι 4 περιοχές που καίνε
Με τον Σωτήρη Τσιόδρα η αυριανή σύσκεψη της επιτροπής των ειδικών

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ και οι λοιμωξιολόγοι λόγω της αύξησης των κρουσμάτων αλλά και των μεταλλάξεων, με τέσσερις περιοχές να χτυπούν κόκκινα και να προβληματίζουν ιδιαίτερα τους ειδικούς. Ηράκλειο, Λασίθι, Αττική και Θεσσαλονίκη είναι οι 4 περιφέρειες που παρουσιάζουν αυξητική τάση, ενώ σε ό,τι αφορά στην μετάλλαξη, φαίνεται να επικρατεί το βρετανικό στέλεχος του κορονοϊού.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος μετέχει σχεδόν σε όλες τις συσκέψεις των ειδικών θα δώσει το «παρών» και στην αυριανή σύσκεψη, καθώς οι λοιμωξιολόγοι θέλουν να προλάβουν την έξαρση της πανδημίας.

Μετά τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα οι ειδικοί που θα μελετήσουν σήμερα και αύριο το ιικό φορτίο αναλυτικά δεν αναμένεται να δώσουν το «πράσινο φως» για άρση των περιοριστικών μέτρων κάτι που σημαίνει ότι καταστήματα και σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα 2.147 νέα κρούσματα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να «παγώσει» τα σχέδια της για άνοιγμα του λιανεμπορίου από μία έως δύο εβδομάδες, αναφέρουν πηγές του ethnos.gr με τον πρωθυπουργό να τονίζει νωρίτερα στο υπουργικό συμβούλιο ότι το ενδεχόμενο ανοίγματος την 1η Μαρτίου δεν βρίσκεται πια στο τραπέζι. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ