2021-02-25 17:27:55
Φωτογραφία για Νυχτερινό ταξίδι στην Ευρώπη: Οι πιο “μαγικές” διαδρομές με τρένο ξεκινούν το 2022.
Χθες, οι Αυστριακοί Ομοσπονδιακοί Σιδηρόδρομοι (ÖBB) και η Siemens, παρουσίασαν οκτώ νέα τρένα που σύντομα θα διασχίζουν την Ευρώπη

Ταξίδι στην Ευρώπη, νύχτα, με τρένο. Υπάρχει καλύτερος συνδυασμός; Η Αυστρία πιστεύει πως όχι και γι’ αυτό αποφάσισε να ξεκινήσει άμεσα τις διαδρομές – αρχικά προς γειτονικές χώρες – με νέα, υπερσύγχρονα τρένα, που προσφέρουν όλες τις ανέσεις.

Χθες, οι Αυστριακοί Ομοσπονδιακοί Σιδηρόδρομοι (ÖBB) και η Siemens, παρουσίασαν τα οκτώ αυτά νέα τρένα που σύντομα θα διασχίζουν την Ευρώπη. «Ντυμένα» στα μπλε, τα τρένα αυτά με το όνομα Nightjet, θα προσφέρουν βαγόνια με καθίσματα, βαγόνια με καναπέδες (οι οποίοι θα μπορούν να μετατραπούν σε κουκέτες) και βαγόνια αποκλειστικά για ύπνο. Τα τελευταία, θα έχουν τη μορφή «μίνι» σουίτας», και θα δίνουν στον επιβάτη τη δυνατότητα να ταξιδέψει με πολυτελή τρόπο.

Τα τρένα θα αρχίσουν τις διαδρομές το 2022, πρώτα από την Αυστρία προς τη Γερμανία και την Ιταλία, και αργότερα σε περισσότερες από 20 διαφορετικές ευρωπαϊκές διαδρομές. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο που καθοδηγείται από τον σιδηροδρομικό φορέα της Αυστρίας και έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης, η οποία μάλιστα επένδυσε 500 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχύσει τις πράσινες ταξιδιωτικές επιλογές της χώρας.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ÖBB Andreas Matthä δήλωσε: «Η απόφαση που ελήφθη το 2016 για την είσοδο στην ευρωπαϊκή επιχείρηση νυχτερινών τρένων και τη σταθερή επέκταση του δικτύου νυχτερινών τρένων ήταν απολύτως σωστή. Είμαστε ήδη ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών νυχτερινών τρένων στην Ευρώπη και η επένδυσή μας σε νέα και υπερσύγχρονα τρένα θα διασφαλίσει ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε αυτόν τον ρόλο. Παρέχοντας μεγαλύτερη άνεση και προστασία της ιδιωτικής ζωής, τα νέα, υπερσύγχρονα Nightjets θα εστιάζουν στην κάλυψη των αναγκών των επιβατών».

emea.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πέμπτη, 25/2/2021: Εργασίες ημέρας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πέμπτη, 25/2/2021: Εργασίες ημέρας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ