2021-02-28 22:50:24
Φωτογραφία για Διαμορφώσεις Μπάνιου με διπλό νιπτήρα
Ο διπλός νιπτήρας, που είναι γενικά μια όλο και πιο διαδεδομένη επιλογή σε σύγχρονα σπίτια, εκτός της λειτουργικότητας και ειδικά αν χώρος το επιτρέπει, δημιουργεί και πολύ περισσότερες επιλογές γενικής διαμόρφωσης για τον συνήθως ...παραμελημένο διακοσμητικά χώρο του μπάνιου... 

Η ταυτόχρονη χρήση και των δύο νιπτήρων από διαφορετικά άτομα δεν είναι το μοναδικό λειτουργικό κέρδος της ύπαρξης δύο νιπτήρων στο μπάνιο, αφού πολύ συχνά σημαντικότερος αποδεικνύεται ο αντίστοιχος διαχωρισμός και των χώρων τακτοποίησης ειδών προσωπικής υγιεινής.  Σε ένα μπάνιο σχεδιασμένο με τον συγκεκριμένο τρόπο είναι σίγουρο ότι ποτέ δεν θα αναζητά ο ένας το ξυραφάκι, το κραγιόν ή την οδοντόβρουτσά του στην πλευρά του άλλου :)

Μια επίσης ιδιαίτερα λειτουργική χρησιμότητα είναι ο διαχωρισμός των νιπτήρων έτσι που ο ένας να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα παιδιά.



Ταυτόχρονα ο διπλός νιπτήρας, που είναι γενικά μια όλο και πιο διαδεδομένη επιλογή σε σύγχρονα σπίτια, εκτός της λειτουργικότητας και ειδικά αν χώρος το επιτρέπει, δημιουργεί και πολύ περισσότερες επιλογές γενικής διαμόρφωσης για τον συνήθως ...παραμελημένο διακοσμητικά χώρο του μπάνιου, αφού το είδος νιπτήρα, επίπλου μπάνιου, καθρέφτη και φωτισμού που θα χρησιμοποιηθούν μπορούν να δημιουργήσουν και αισθητικά ένα σύνολο περισσότερο ιδιαίτερο.  



Σε όχι ιδιαίτερα μεγάλων διαστάσεων μπάνια η πιο καλαίσθητη επιλογή είναι η χρήση ενός ενιαίου μεγάλου καθρέφτη σε συνδυασμό με ένα τυπικό έπιπλο μπάνιου, σε απλή γραμμή, με μήκος τέτοιο που να επιτρέπει την τοποθέτηση δύο νιπτήρων.  

Με τον τρόπο αυτό ο χώρος οπτικά δείχνει μεγαλύτερος. 



Αν αντίθετα ο χώρος του μπάνιου είναι ευρύχωρος, ένα μεγάλου μήκους έπιπλο μπορεί να συνδυαστεί με δύο ίδιους καθρέφτες που θα απέχουν αρκετά μεταξύ τους, μια διάταξη με ιδιαίτερα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα. 



Ο τύπος επίπλου μπάνιου, είτε με έναν είτε με δύο νιπτήρες, μπορεί να είναι ο ίδιος και σε όλους τους "σκελετούς" επίπλων μπορεί να προσαρμοστεί και δεύτερος νιπτήρας.

Ούτε ο τύπος του νιπτήρα δημιουργεί περιορισμό σε συνθέσεις αυτής της μορφής, αφού είτε κλασσικοί είτε επικαθήμενοι νιπτήρες μπορούν να προσαρμοστούν στο έπιπλο μπάνιου που θα επιλέξετε. 

Για επικαθήμενους διπλούς νιπτήρες και όχι ιδιαίτερα μεγάλα μπάνια μια από τις καλαίσθητες επιλογές είναι η χρήση χαμηλού επίπλου με στήριξη στον τοίχο και όχι στο δάπεδο. 

Η σύνθεση αυτής εκτός της γενικής λειτουργικότητας της, αφού επιτρέπει τον ευκολότερο καθαρισμό του χώρου, είναι και αισθητικά προτιμότερη λόγω του ότι μειώνει το συνολικό ύψος και τον όγκο που καταλαμβάνουν το έπιπλο και  οι νιπτήρες και "απελευθερώνει" οπτικά τον χώρο. 

Το σχήμα του καθρέφτη είναι, γενικά, ένα από τα κεντρικά διακοσμητικά στοιχεία στον χώρο του μπάνιου, πολύ περισσότερο αν αυτοί είναι δύο. 

Οι στρογγυλοί καθρέφτες που αμβλύνουν την συνήθως τετραγωνισμένη μορφή των επίπλων μπάνιου δημιουργούν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα, ακόμη πιο ιδιαίτερο αν συνδυαστούν με στρογγυλούς ή οβάλ νιπτήρες.

Τα επιτοίχια ντουλάπια με συρόμενες πόρτες - καθρέφτες είναι μια από τις πιο πρακτικές επιλογές που ακόμη και σε μικρούς χώρους εξασφαλίζει πρόσθετους κλειστούς χώρους αποθήκευσης - τακτοποίσης και κάνει τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, ενώ σε ιδιαίτερα μεγάλα μπάνια αξιοποιεί πλήρως ολόκληρο τον τοίχο που σε διαφορετική περίπτωση χρησιμοποιείται μόνο για την τοποθέτηση καθρέφτη.  

Λόγω της όλο και αυξανόμενης δημοφιλίας της διάταξης μπάνιου με διπλό νιπτήρα, τόσο στα καταστήματα ειδών σπιτιού όσο και στα εξειδικευμένα με είδη υγιεινής θα βρείτε πλέον και ιδιαίτερα οικονομικές επιλογές επίπλων μπάνιου με δύο νιπτήρες, μεταλλικούς πάγκους, έπιπλα μελαμίνης μεγάλου μήκους κλπ.  

Και βεβαίως πρόβλεψη για τοποθέτηση διπλου νιπτήρα μπορεί να γίνει και σε κάθε τύπου χτιστή κατασκευή διαμόρφωσης μπάνιου, που προσαρμόζεται ανάλογα με τον τύπο του νιπτήρα που θα χρησιμοποιηθεί. 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μια  συρταριέρα στο ...σαλόνι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μια συρταριέρα στο ...σαλόνι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ