2021-03-03 22:26:46
Φωτογραφία για Έρχεται και νέα αύξηση των κρουσμάτων – Στα ύψη ο δείκτης θετικότητας και SOS από τα νοσοκομεία
Ο κορονοϊός χτυπά ανελέητα τη χώρα, τα νοσοκομεία της Αττικής ασφυκτιούν από την πίεση που δέχονται, τα κρούσματα είναι πιθανόν να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες την ώρα που ο δείκτης θετικότητας ανεβαίνει σημαίνοντας συναγερμό.

Ενδεικτικό είναι πως την Τετάρτη, είχαμε ξανά αρνητικό ρεκόρ για το 2021 με 2.702 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων στην Αττική τα 1.270.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαϊδης μιλώντας στο Mega σημείωσε ότι η αυστηροποίηση των μέτρων ήταν μονόδρομος.

«Νομίζω ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό παρά να αυστηροποιηθούν οι περιορισμοί για να ανασχεθεί η όποια διάδοση», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι η έκρηξη των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη αυτήν την περίοδο και είχε προβλεφθεί από τα προγνωστικά μοντέλα.

«Αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική βελτίωση τις επόμενες 10 μέρες, είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουμε σε 15 μέρες ξανά», τόνισε ο καθηγητής, ο οποίος επισήμανε ότι τα στοιχεία της πανδημίας και τα μέτρα επανεξετάζονται μέρα με τη μέρα.


Σύμφωνα με τις προβλέψεις και τα στοιχεία, «τις επόμενες 7 – 10 μέρες θα δούμε αύξηση κρουσμάτων γενικότερα στην Ελλάδα» αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι το ιικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με τις μεταλλάξεις, κυρίως την Βρετανική, να έχουν επικρατήσει στη χώρα.

Ανεβαίνει ο δείκτης θετικότητας

Η χώρα μας βρίσκεται σε νέο σκληρότερο lockdown με πανδημία του κορονοϊού να μην υποχωρεί κάτι το οποίο καθρεφτίζεται και στον δείκτη θετικότητας. Τα κρούσματα εκτοξεύτηκαν με τον δείκτη δείκτη να ακολουθεί την ίδια πορεία. Ανέβηκε στο 4,95 μετά 54.553 διαγνωστικά τεστ, είναι πάνω από το όριο συναγερμού, δηλαδή το 4 όπου οι ειδικοί εισηγούνται μέτρα. Όσο ο δείκτης παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο συναγερμός θα συνεχίζεται.

Παγώνη: Πολλά τα κρούσματα που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες

Η κατάσταση με τον κορονοϊό είναι εξαιρετικά δύσκολη κάτι το οποίο επισήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. «Θα είναι δύσκολα μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας τα νέα» είπε μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο και τόνισε είναι μια εξέλιξη αναμενόμενη γιατί «ήταν και πολλά τα κρούσματα που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες κι ένα ποσοστό διασωληνώνεται».

«Αυτό που θέλουμε είναι προς το τέλος αυτής της εβδομάδας και την επόμενη ομάδα να αρχίσει η μείωση η σταδιακή των κρουσμάτων για να μπορέσουμε να πάμε και ένα βήμα πιο μπροστά. Ελπίζουμε σήμερα οι ανακοινώσεις από τις εισηγήσεις των λοιμώξεων προς την κυβέρνηση να είναι βελτίωση με τα SMS και μερικά μέτρα τα οποία θα πρέπει να αλλάξουν», πρόσθεσε σχολιάζοντας τα μέτρα που θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση.

Ερωτηθείσα για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, σημείωσε πως η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «ήδη έχουν ξεκινήσει να συγχωνεύονται κλινικές non covid για να δώσουν κρεβάτια για ασθενείς covid. Ήδη στο ΝΙΜΙΤΣ έχει ξεκινήσει και λειτουργεί ως νοσοκομείο non covid για να αποσυμφορήσει τα υπόλοιπα νοσοκομεία και να πάρει τα περιστατικά, να ελευθερωθούν τα κρεβάτια για να μπουν οι ασθενείς.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι μέχρι την Παρασκευή θα δοθούν κάποια κρεβάτια ΜΕΘ από το ΚΑΤ, όπως επίσης και κάποια κρεβάτια από τον Ευαγγελισμό. Τα νοσοκομεία που είναι στο «κόκκινο» αυτή τη στιγμή είναι το Σωτηρία, το Αττικόν, το Ευαγγελισμός, το Σισμανόγλειο και το Ελπίς που δεν έχουν κρεβάτια καθόλου».
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ