2021-05-09 11:44:27
Φωτογραφία για Χάστε βάρος στα 50: συστάσεις διατροφολόγου για έναν υγιή τρόπο



Δεδομένου ότι αυτή είναι μια εποχή που ο μεταβολισμός σας αλλάζει, ακολουθούν οι ειδικές οδηγίες για την υγιή απώλεια βάρους

Στόχος: χάστε βάρος στα 50

Μπορεί να γνωρίζουμε καλά τα κύρια σημεία για να χάσετε βάρος με υγιεινό τρόπο – διατροφή, άσκηση και ανάπαυση σε σχεδόν ίσα μέρη – αλλά επειδή ο μεταβολισμός μας δεν είναι ο ίδιος στα 20 με 50, ο τρόπος για να χάσετε βάρος σε αυτήν την ηλικία δεν είναι ακριβώς το ίδιο.

Τα γενικά tips είναι ίδια σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά υπάρχουν ορισμένες συγκεκριμένες συστάσεις που πρέπει να θυμάστε.

Αυτό μας εξηγεί η διατροφολόγος Cristina Troncoso, από την ομάδα της Marta Masi. «Είναι προφανές ότι καθώς περνούν τα χρόνια, το σώμα αλλάζει και το λίπος αρχίζει να συσσωρεύεται σε μέρη που δεν είχαμε πριν. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το σώμα σταματά να λειτουργεί τόσο γρήγορα, δηλαδή, ο μεταβολισμός μας επιβραδύνεται και αντανακλάται σε εναποθέσεις λίπους σε περιοχές όπως στην κοιλιά, τους γοφούς ή τους γλουτούς
. Επιπλέον, το σώμα μας σταματά να παράγει τις ίδιες ποσότητες ορμονών – οιστρογόνα στις γυναίκες και τεστοστερόνη στους άνδρες – που σημαίνει ότι συσσωρεύουμε περισσότερο λίπος και αναπτύσσουμε λιγότερους μυς, λέει ο Τρόνσοσο. Σε αυτήν ακριβώς την επιβράδυνση του μεταβολισμού οι ορμονικές αλλαγές έχουν μεγάλη επιρροή.

«Στα 50 φτάνουμε στο τέλος της αναπαραγωγικής μας ζωής και επομένως τα επίπεδα ορμονών μειώνονται γρήγορα και ο μεταβολισμός μας είναι πιο αργός, οπότε χρειαζόμαστε λιγότερη ενέργεια από ό, τι όταν είμαστε νέοι. Γι ‘αυτό γενικά τείνουμε να αυξάνουμε το βάρος καθώς περνούν τα χρόνια ». Επομένως, το modus operandi μας όσον αφορά την απώλεια βάρους θα προσαρμοστεί επίσης σε όλες αυτές τις αλλαγές. Προφανώς, σε αυτήν την ηλικία και σε οποιονδήποτε, είναι απαραίτητο να ακολουθείτε μια δίαιτα που συνταγογραφείται από έναν ειδικό και να προσαρμόζεται στις ανάγκες σας. Αλλά υπάρχουν ορισμένες καλές συνήθειες που μπορούμε να καθιερώσουμε καθημερινά για να φροντίσουμε το βάρος μας.

Διαβάστε αναλυτικά στο iGynaika by Evi Visvardi


themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ