2021-06-11 21:12:25
Φωτογραφία για Αυτές είναι οι τροφές που «σαμποτάρουν» την απώλεια βάρους σας
Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζετε όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος είναι η πείνα σας. Στην πραγματικότητα όμως δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε μια ακραία δίαιτα ή να πεινάσετε προκειμένου να καταφέρετε να χάσετε τα κιλά που σας ταλαιπωρούν. Αν λοιπόν νιώθετε ότι πεινάτε διαρκώς είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να αναθεωρήσετε τις διατροφικές σας επιλογές. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι δεν επιλέγετε τροφές που σαμποτάρουν την απώλεια βάρους.

Οι τροφές που σαμποτάρουν την απώλεια βάρους

-Το λευκό ψωμί

Το ψωμί (όπως και τα μακαρόνια, το ρύζι, τα κράκερς, τα κρουασάν και τα bagels) μπορεί να σας χορτάσει προσωρινά, αλλά δεν είναι η ιδανική επιλογή αν θέλετε να μείνετε χορτάτοι για ώρες, καθώς προκαλεί αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Έτσι, ο οργανισμός σας αναγκάζεται να εκκρίνει ινσουλίνη και καταλήγετε να πεινάτε πάλι μετά από λίγο. Προτιμήστε λοιπόν το μαύρο ψωμί, το οποίο έχει σύνθετους και όχι απλούς υδατάνθρακες, και συνδυάστε το με μια πηγή πρωτεΐνης, όπως το τυρί κότατζ.


-Το υψηλά επεξεργασμένο φαγητό

Το πρόχειρο φαγητό είναι φορτωμένο με πολλές θερμίδες και παράλληλα σας αφήνει πεινασμένους μετά από λίγη ώρα. Όσο χορταστικό (και λαχταριστό) και αν φαίνεται ένα ζεστό burger, στην πραγματικότητα δεν μπορεί να σας κρατήσει χορτάτους για αρκετή ώρα. Τα υψηλά επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν trans λιπαρά και συντηρητικά, τα οποία «μπλοκάρουν» την ικανότητα του στομάχου να επικοινωνεί με τον εγκέφαλο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να μην εκκρίνονται οι ορμόνες που σχετίζονται με τον κορεσμό και ο εγκέφαλός σας να μη συνειδητοποιεί ότι χορτάσαμε.

-Τα αλμυρά σνακ

Τα πατατάκια, τα κρακεράκια και γενικά τα αλμυρά σνακ συνήθως περιέχουν πολλές θερμίδες από απλούς υδατάνθρακες που μεταβολίζονται γρήγορα και σας κάνουν να πεινάτε μετά από λίγο. Παράλληλα, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, το οποίο μπορεί να σας προκαλέσει ελαφριά αφυδάτωση και δίψα, κάτι που ο οργανισμός τείνει να μπερδεύει με την πείνα.

-Τα τηγανητά

Οι τηγανητές πατάτες, το τηγανητό κοτόπουλο και οι πίτσες μπορεί να έχουν νόστιμη γεύση, όμως έχουν και πολλές θερμίδες. Ενώ καλό είναι να βγάλετε αυτά τα τρόφιμα από το πιάτο σας, τα καλά λιπαρά αποτελούν βασικό μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Επομένως, φροντίστε το μεγαλύτερο μέρος των λιπαρών στη διατροφή σας να προέρχεται από το ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς, το αβοκάντο και τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός και ο τόνος.

-Τα γλυκά

Τα γλυκά περιέχουν πολλές θερμίδες και απλούς υδατάνθρακες, οι οποίοι δεν μπορούν να σας χορτάσουν για πολλή ώρα. Αντί να αναζητάτε στα γλυκά τη λύση για την πείνα σας, μπορείτε να απολαύσετε μερικά εποχιακά φρούτα, τα οποία συνδυάζουν τη γλυκιά γεύση με τις φυτικές ίνες.
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ