2021-06-12 12:56:06
Φωτογραφία για Ποια χώρα της Ευρώπης έχει το πυκνότερο σιδηροδρομικό δίκτυο
Τι σηματοδοτεί η πυκνότητα του σιδηροδρομικού δικτύου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2019, η Γερμανία είναι η χώρα με το πυκνότερο σιδηροδρομικό δίκτυο στην Ευρώπη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 5 πρώτες πόλεις εντοπίζονται συνολικά τρεις Γερμανικές.

Χρήστος Λογαράς

Συγκεκριμένα, το Βερολίνο, η πρωτεύουσα της Γερμανίας, αποτελεί την πόλη με το πυκνότερο σιδηροδρομικό δίκτυο μεταξύ των Ευρωπαϊκών πόλεων, το οποίο φτάνει τα 698 χλμ.

Δεύτερη η Πράγα, η πρωτεύουσα της Τσεχίας, με σιδηροδρόμους 491 χλμ. Ακολουθούν το Αμβούργο με 395 χλμ., η Βουδαπέστη με 390 χλμ. ενώ την πεντάδα συμπληρώνει η Βρέμη με 337 χλμ.

Τι σηματοδοτεί η πυκνότητα του σιδηροδρομικού δικτύου

Το 2021 αποτελεί το Ευρωπαϊκό έτος σιδηροδρόμων και γι αυτό η Eurostat μελετά το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ευρώπης, η ύπαρξη του οποίου είναι πυκνότερη στις περιοχές της δυτικής και κεντρικής ευρώπης.


Η υψηλή πυκνότητα του σιδηροδρομικού δικτύου στις πρωτεύουσες των χωρών σηματοδοτεί μεταξύ άλλων την μικρή περιοχή που καλύπτουν οι εν λόγω πόλεις για τον μεγάλο πληθυσμό τους και την παρουσία των πιο πολλών τερματικών σταθμών με τους οποίους συνδέονται άλλες μικρότερες πόλεις της χώρας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πυκνότητα του σιδηροδρομικού δικτύου καθορίζεται και από άλλες συνιστώσες, όπως τα γεωγραφικά της χαρακτηριστικά, την παρουσία βιομηχανιών ή/και λιμένων.

Μάλιστα, σε περιοχές όπως η Saarland στη δυτική Γερμανία και το Śląskie στη νότια Πολωνία, οι εμπορικές γραμμές των τρένων διαδραματίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο για την οικονομική τους δραστηριότητα.

businessnews.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ