2021-07-27 18:57:30
Φωτογραφία για «Ο άγιος Αντύπας να θυμάστε πως βοηθάει στον πονόδοντο, ενώ ο άγιος μεγαλομάρτυρας Παντελεήμων στο ηλεκτρικό»
Μόλις βγήκα από το ναό με την φίλη μας, πίσω μας ήλθε μία ηλικιωμένη κυρία η οποία ήθελε και αυτή να μας αναφέρει κάτι για την βοήθεια των αγίων:

- Ο άγιος Αντύπας να θυμάστε πως βοηθάει στον πονόδοντο, μας ορμήνευε εκείνη, ενώ ο άγιος μεγαλομάρτυρας Παντελεήμων, στο ηλεκτρικό.

- Πώς; γέλασε η φίλη μου. Στο ηλεκτρικό;

- Να μη γελάτε, είπε η συνταξιούχος, σας μιλάω εκ πείρας.

Να λοιπόν ποια ήταν η εμπειρία της. Είχε χαλάσει ο μετρητής της γιαγιάς της και δεν ήξερε πώς να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα. Τότε έκανε μια αίτηση στην υπεύθυνη υπηρεσία και της υποσχέθηκαν πως θα στείλουν έναν ηλεκτρολόγο. Πέρασε ένας μήνας, πέρασαν δύο, αλλά ο ηλεκτρολόγος δεν ερχόταν. Πήγε στον υπεύθυνο της υπηρεσίας αλλά αυτός κάθε φορά μιλούσε σε δύο τρία τηλέφωνα λέγοντάς της να μην τον ενοχλεί άλλο και πως κάποιον θα στείλει. Έτσι η συνταξιούχος δεν πλήρωσε για μισό χρόνο το ρεύμα, σκεπτόμενη με τρόμο το χρέος που όλο μεγάλωνε. Προσπάθησε βέβαια να βάλει στην άκρη λεφτά από την σύνταξη, αλλά έπειτα από το έμφραγμα που είχε υποστεί την περίοδο εκείνη, η μισή σύνταξή της πήγαινε στα φάρμακα. Χωρίς τα φάρμακα είχε πρόβλημα με την καρδιά, με τα φάρμακα όμως δεν μπορούσε να μαζέψει χρήματα για το ρεύμα.


Εξαιτίας του χρέους ανησυχούσε τόσο πολύ που αποφάσισε να αγνοήσει τα φάρμακα για να πληρώσει το ρεύμα κι άρχισε να διαβάζει την παράκληση του αγίου μεγαλομάρτυρα Παντελεήμονα, παρακαλώντας τον να την βοηθήσει

- Ελεήμονα άγιε Παντελεήμονα, είμαι ογδόντα ετών, έλεγε στον Άγιο, σύντομα θα πεθάνω. Εμένα η μητέρα μου, μου έμαθε πως το να μην επιστρέφεις το χρέος σου είναι χειρότερο και από κλοπή. «Τις αμαρτίες, έλεγε η μητέρα, ο Κύριος μπορεί να τις συγχωρήσει, αλλά τα χρέη θα τραβήξουν την ψυχή στο τελώνιο της κλοπής». Εγώ δεν είμαι κλέφτρα, αγαπημένε μου Άγιε. Βοήθησέ με γλυκέ μου, να αντέξω χωρίς φάρμακα.

Λίγο μετά κάποιος χτύπησε την πόρτα της. Ήταν μια ομάδα ηλεκτρολόγων οι οποίοι της ανακοίνωσαν πριν καν μπουν μέσα:

- Εκτελούμε την αντικατάσταση των παλαιών μετρητών με άλλους καινούργιους. Το δικό σας έπρεπε προ πολλού να αλλαχθεί, τον πήγαμε στα σκουπίδια.

- Μα εγώ δεν πλήρωσα το ρεύμα εδώ και έξι μήνες, είπε ένοχα η γιαγιά.

- Ακόμη χειρότερα, της είπε μία επόπτης, δεν μας φέρατε πιστοποιητικό αναπηρίας. Ευτυχώς μας το έστειλαν από το τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης. Έχετε δικαίωμα επιχορήγησης λόγω αναπηρίας και ήδη μας έχετε πληρώσει έναν χρόνο επιπλέον. Το ποσό θα αφαιρεθεί από τους επόμενους λογαριασμούς

- Ο άγιος Παντελεήμονας μου έδειξε το έλεος του και τώρα θα πεθάνω δίχως χρέη, έκλεισε την διήγησή της η γιαγιά.

Βιβλιογραφία: 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΝΙΝΑ ΠΑΒΛΟΒΑ 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΟΠΤΙΝΑ.

Πηγή: apantaortodoxias
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ