2021-11-28 18:02:13
Φωτογραφία για Ινδία: Η ψηλότερη  σιδηροδρομική γέφυρας στον κόσμο  κατασκευάζεται στην επαρχία Μανιπούρ. Βίντεο.
Το φιλόδοξο έργο στη Μανιπούρ αποτελεί μέρος της σιδηροδρομικής γραμμής Jiribam-Imphal μήκους 111 χιλιομέτρων για τη σύνδεση της πρωτεύουσας της Μανιπούρ με το ευρύ δίκτυο εύρους της χώρας.

Η γέφυρα, η οποία κατασκευάζεται σε ύψος 141 μέτρων, θα ξεπεράσει το υπάρχον ρεκόρ των 139 μέτρων της οδογέφυρας Mala - Rijeka, Μαυροβούνιο στην Ευρώπη.

"Με την ολοκλήρωση του έργου, τα 111 χλμ. θα καλυφθούν σε 2-2,5 ώρες. Επί του παρόντος, η απόσταση μεταξύ Jiribam-Imphal (NH-37) είναι 220 χλμ, που χρειάστηκαν περίπου 10-12 ώρες διαδρομής. Μετά η κατασκευή, η γέφυρα που θα διασχίζει την κοιλάδα του Noney θα γίνει η υψηλότερη αποβάθρα γέφυρα στον κόσμο», δήλωσε στο ANI ο Sandeep Sharma, Αρχιμηχανικός του έργου.

Ανέφερε επίσης ότι οι εργασίες στη γέφυρα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023.

"Η πρώτη φάση που εκτείνεται για 12 χιλιόμετρα έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία. Σχεδόν το 98 τοις εκατό των εργασιών έχει ολοκληρωθεί στη δεύτερη φάση και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022, θα είναι έτοιμη. Η τρίτη φάση από το Khongsang στην Tupul θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2022 Η τέταρτη και η τελευταία φάση της γέφυρας που εκτείνεται από την Τουπούλ μέχρι την κοιλάδα Imphal, θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023», είπε.


Ο αξιωματούχος ενημέρωσε επίσης ότι το έργο των 111 χιλιομέτρων αποτελείται από 61 τοις εκατό από σήραγγες.

Σύμφωνα με τον Αρχιμηχανικό, το συνολικό αναμενόμενο κόστος της γέφυρας είναι 374 ₹ crore.

Μιλώντας για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην κατασκευή της γέφυρας, ο Sharma είπε: "Συχνά συμβαίνουν κατολισθήσεις στο NH-37 κατά τη διάρκεια των μουσώνων, που είναι η μόνη διαδρομή προς αυτό το μέρος. Από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, υπάρχουν τεράστιες βροχοπτώσεις εδώ. Εκείνη την εποχή, είναι δύσκολο να δουλέψεις εδώ. Υπάρχουν επίσης κάποια προβλήματα που σχετίζονται με την εξέγερση, η οποία δημιουργεί πρόβλημα μερικές φορές».

.hindustantimes.com

sidirodromikanea.blogspot.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ