2021-12-02 21:51:13
Φωτογραφία για Ηλεκτρικός: Βανδαλισμοί σχεδόν κάθε μέρα - Ανησυχία για τον αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΟ.
Συρμό για συρμό της γραμμής 1, του πρώην ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ) φαίνεται ότι δε θα αφήσουν χωρίς να τον βανδαλίσουν οι ομάδες που επιτίθενται όλο και συχνότερα στο τροχαία υλικό της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες).

βανδαλισμοί ΗΣΑΠ

Μετά τον προ ημερών βανδαλισμό έξι συρμών ύστερα από ποδοσφαιρικό αγώνα, άγνωστοι έκαναν γυαλιά καρφιά ακόμα έναν χθες Τετάρτη στον σταθμό Ειρήνη κοντά στα μεσάνυχτα. Συνολικά έσπασαν 20 τζάμια και 15 φωτιστικά στο τρένο που βρίσκονταν στον σταθμό.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δέχονται συχνά τέτοιες επιθέσεις, (υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα σε συρμό είχε εισέλθει και ομάδα 50 ατόμων με αξίνες, τσεκούρια και καδρόνια) ανησυχούν κυρίως για την επόμενη Κυριακή, οπότε και είναι προγραμματισμένος ο αγώνας ΑΕΚ – ΠΑΟ. Όπως επισημαίνουν φοβούνται μήπως προκληθούν και νέα επεισόδια μετά τη λήξη του αγώνα καθώς η διοίκηση δεσμεύτηκε μεν για τη λήψη μέτρων, χωρίς ωστόσο να τους ενημερώσει για το ποια θα είναι αυτά.


βανδαλισμοί ΗΣΑΠ

«Αγωνιούμε μήπως σπάσουν κι άλλους συρμούς και την ερχόμενη εβδομάδα δεν έχουμε τρένα να εξυπηρετήσουν τους επιβάτες στην γραμμή 1 πρώην ΗΣΑΠ» λένε χαρακτηριστικά.

Θυμίζουν μάλιστα ότι και στον προηγούμενο αγώνα είχαν ζητήσει τη λήψη μέτρων χωρίς τελικά να γίνει τίποτα με αποτέλεσμα να βανδαλιστούν έξι συρμοί από ομάδες ανθρώπων που ουσιαστικά έδρασαν ανενόχλητοι για τουλάχιστον πενήντα λεπτά.

Τη σοβαρότητα των βανδαλισμών είχε παραδεχτεί τότε με ανακοίνωσή της και η ΣΤΑΣΥ τονίζοντας ότι επεισόδια σαν κι αυτά θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές επιβατών και εργαζομένων στη λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς. Σημείωνε πως το φαινόμενο των βανδαλισμών συρμών εντάθηκε το φθινόπωρο. Τον Σεπτέμβριο σημειώθηκαν 18 περιστατικά, τον Οκτώβριο 17, από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι και πριν λίγες ημέρες είχαν καταγραφεί 14 συμβάντα, ενώ συνολικά από τις αρχές του 2021 έχουν σημειωθεί πάνω από 178 επιθέσεις.

ethnos.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ