2022-01-18 19:47:45
Φωτογραφία για Τρένο υψηλής ταχύτητας με καθυστέρηση ενός έτους στην Ελλάδα
\

Η Ελλάδα παρέλαβε το πρώτο της τρένο υψηλής ταχύτητας τον Ιανουάριο του 2021. Credit: Alstom/Twitter

Το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας στην Ελλάδα που αρχικά είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2021 στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη έχει σχεδόν ένα χρόνο καθυστέρηση.

Τάσος Κοκκινίδης

Τη Δευτέρα, η σιδηροδρομική εταιρεία Trainose ανακοίνωσε ότι το τέταρτο τρένο είναι καθ' οδόν προς την Ελλάδα από την Ιταλία. Το ETR 470 No. 6 θα είναι το προτελευταίο όχημα που θα φτάσει και θα προστεθεί στη γρήγορη διαδρομή, μετά την άφιξη των τρένων ETR 470 No. 1, 7, και 8 πέρυσι.

Η πολύ καθυστερημένη έναρξη της πρώτης διαδρομής θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσει ένα άλλο εμπόδιο, ωστόσο, καθώς η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) δεν έχει ακόμη πιστοποιήσει τα τρένα, μια απαίτηση πριν τεθεί σε λειτουργία το νέο τρένο.

Το πρώτο τρένο, που ονομάζεται «White Arrow», το οποίο μπορεί να φτάσει ταχύτητες 200 km (124 μίλια) την ώρα, έφτασε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2021 .


Το εναρκτήριο ταξίδι του είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου 2021, που συνέπεσε με τη διακοσαετία από την έναρξη του Πολέμου της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1821.

Η καθυστέρηση ενός έτους προκλήθηκε από το αίτημα της ρυθμιστικής αρχής των σιδηροδρόμων που ζήτησε από την κατασκευάστρια εταιρεία να τοποθετήσει μηχανισμούς για τον καθαρισμό της άμμου και του χιονιού στα βαγόνια των τρένων.

Τρένο υψηλής ταχύτητας για να μειώσει τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη κάτω από τρεις ώρες και 15 λεπτά

Διαθέτοντας εννέα βαγόνια, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων τμημάτων οικονομικής θέσης και τριών τμημάτων πρώτης θέσης, μαζί με ένα μπαρ και εστιατόριο, τα νέα τρένα παρέχουν ένα ασυναγώνιστο επίπεδο άνεσης και άνεσης στους ταξιδιώτες.

Το εσωτερικό του νέου τρένου υψηλής ταχύτητας. Πίστωση: AMNA

Με χωρητικότητα άνω των 600 επιβατών, τα τρένα μπορούν να κάνουν το ταξίδι από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη , που κάποτε ήταν πάνω από τέσσερις ώρες, σε λιγότερο από τρεις ώρες και 15 λεπτά.

Το 2017, η TrainOSE αγοράστηκε από τον ιταλικό σιδηροδρομικό κολοσσό Ferrovie Dello Stato, τον τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη, για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Κατά την αγορά της εταιρείας σιδηροδρόμων, η Ferrovie δήλωσε ότι είναι έτοιμη να δαπανήσει έως και 500 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, κυρίως για την αγορά νέων τρένων.

greekreporter.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ