2022-01-18 20:57:04
Φωτογραφία για «Την Παναγία είδα. Περνούσε ψηλά πάνω σε ένα λευκό σύννεφο με χιλιάδες Αγγέλους και την παρακαλούσα να με πάρει μαζί της»
Η μακαριστή Γερόντισσα Πορφυρία αποκάλυψε ένα περιστατικό με τον Άγιο Πορφύριο, τότε πού ήταν πολύ άρρωστος και είχε δει την Παναγία. Διηγήθηκε τα εξής:

«Ο Άγιος νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην Πολυκλινική Αθηνών. Εγώ ήμουν δίπλα του και τον πρόσεχα. Ήμουν πολύ λυπημένη, γιατί οι γιατροί είπαν πώς λίγο-λίγο πέφτει σε κώμα. Έβλεπα πώς σιγά-σιγά σβήνει η ζωή του και έκανα προσευχή όσο μπορούσα. Φοβήθηκα πώς θα έφευγε. Ήταν στην ίδια κατάσταση για πολλές ημέρες. Ώσπου Μια μέρα έβγαλε μια κραυγή και άρχισε να κινείται. Λίγο έλειψε να πέσει από το κρεβάτι. Είδα πώς έκανε προσπάθεια να μιλήσει. Έκανε ένα “ά-α-α…”, σαν κάτι να είδε. Από τότε άρχισε να καλυτερεύει η υγεία του. Πέρασαν όμως αρκετές ημέρες μέχρι να συνέλθει. Όταν πια άρχισε να μιλάει, τον ρωτούσα επίμονα τί συνέβη τότε, τί ήταν αυτό πού έβλεπε και κινήθηκε και φώναξε ενώ ήταν σε κώμα. Τον ρώτησα αν είχε δει κάποιον Άγιο. Ο Γέροντας μού απάντησε:


– Την Παναγία είδα. Περνούσε ψηλά πάνω σε ένα λευκό σύννεφο με χιλιάδες Αγγέλους και την παρακαλούσα να με πάρει μαζί της. Αλλά η Χάρη της με θεράπευσε, αφού με ευλόγησε φεύγοντας, ενώ οι Άγγελοι υμνούσαν και δοξολογούσαν δεξιά και αριστερά. Εγώ προσπαθούσα να πάω κοντά της, γι’ αυτό κινήθηκα και φώναξα. Όμως εκείνη, με σταύρωσε και έφυγε»….

«Την Παναγία μας πολύ την αγαπάω. Μικρός στο Άγιον Όρος πολύ την «λάτρευα”. Είχα μια εικονίτσα της Παναγίας κάτω απ’ το μαξιλάρι μου. Πρωί και βράδυ την ασπαζόμουνα. Μ’ αυτήν ζούσα νύκτα-μέρα. Σ’ αυτήν κατέφευγα, ό,τι κι αν μού συνέβαινε. Τι να σάς πω… Καλύτερα από μάνα. Δεν ήθελα τίποτε άλλο. Τα είχα όλα….»

Πηγή: FB ΑΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ