2012-06-28 10:56:10
Φωτογραφία για Οι Ιταλοί πολιτικοί «θέλουν να κάνουν διακοπές»
Έντονες αντιδράσεις, κυρίως στο Διαδίκτυο, προκάλεσε δήλωση του Φαμπρίτσιο Τσικίτο, εκπρόσωπου της Κεντροδεξιάς του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην βουλή, με άμεση αναφορά στο «δικαίωμα στις διακοπές των Ιταλών βουλευτών και γερουσιαστών». «Αν μας κρατήσετε εδώ μέχρι τις δεκατρείς Αυγούστου, μετά θα πρέπει να κάνετε τον λογαριασμό σας. Θα πρέπει να ψάξετε να βρείτε μια νέα συμπολίτευση», είπε ο Τσικίτο απευθυνόμενος στην αίθουσα της βουλής προς τον υπουργό αρμόδιο για τις σχέσεις με το κοινοβούλιο, Πιέτρο Τζάρντα.

Ο Τζάρντα, από την μεριά του, άφησε να διαρρεύσει ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κοινοβούλιο», για το πότε θα πρέπει να σταματήσουν οι εργασίες της βουλής και της γερουσίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η παρέμβαση του εκπροσώπου της μπερλουσκονικής συντηρητικής παράταξης έγινε μία ημέρα μετά τη δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών Τζανφράνκο Πολίλο ότι «δεδομένης της οικονομικής κρίσης οι Ιταλοί θα έπρεπε να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, περιορίζοντας κατά μια εβδομάδα τις διακοπές και τις διάφορες άδειές τους, ή να αναθεωρήσουν το βιοτικό τους επίπεδο».


«Ο λαός στο Διαδίκτυο επαναστατεί. Χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε καταυλισμούς, μετά τους σεισμούς της Εμίλια Ρομάνια, τόσοι άλλοι έχουν χάσει την δουλειά τους–και το μόνο που σκέφτονται οι πολιτικοί, είναι μην χάσουν τα μπάνια και τις διακοπές τους», σχολίασε η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

Ανάμεσα στα πιο δηκτικά σχόλια σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook ξεχώρισε ένα που ανέφερε ότι «ο Τσικίτο έχει δίκιο, πρέπει να πάει διακοπές. Μόνο που αυτή την φορά θα πρέπει να είναι διαρκείας».

Άλλος αγανακτισμένος Ιταλός προσθέτει: «με τόσες ανοησίες που μας λένε, είναι σαφές ότι οι πολιτικοί χρειάζονται ξεκούραση», ενώ άλλοι θεωρούν ότι «δηλώσεις σαν και αυτές, γίνονται μόνο από όποιον δεν ξέρει να υπηρετεί την Δημοκρατία».

ΠΗΓΗ: 24h.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ